Nemzetközi adózás

Mi az a nemzetközi adózás?

A nemzetközi adótervezés a lehetőségek tudománya, ugyanis a folyamat során a jogszabályi lehetőségek teljes kihasználására törekeszünk a magánszemélyek és a társaságok üzleti profitjának maximalizálása érdekében. A nemzetközi adótervezés minősége az egyik legfontosabb versenykritérium, hiszen önmagában okozója lehet egy vállalkozás sikerének vagy kudarcának. A világ multinacionális nagyvállalatai a nemzetközi adótervezés minden lehetőségét kihasználják annak érdekében, hogy az adóköltségüket a lehető legalacsonyabb összegre szorítsák le. Célunk, hogy ezek az adótervezési technikák ne csak a globális erővel rendelkező nagyvállalatok eszközei maradjanak, hanem az üzleti szféra többi szereplője is aktív haszonélvezője legyen ezeknek a lehetőségeknek, és ezáltal megőrizzék versenyképességüket a globalizálódó világgazdaságban.

Mi az a kettős adóztatás és hogyan kerülhető el?

Nem szokatlan, hogy az egyik országban lakóhellyel rendelkező magánszemély vagy székhellyel rendelkező vállalkozás adóköteles nyereséget (jövedelmet, nyereséget) szerezzen egy másik országban. Előfordulhat, hogy egy személynek adót kell fizetnie erről a haszonról helyben, és adót kell fizetnie abban az országban is, amelyben a nyereséget elérték. Mivel ez méltánytalan, sok nemzet kétoldalú kettős adóztatási megállapodásokat köt egymással.

Bizonyos esetekben ez a megállapodás megköveteli, hogy az adót a lakóhely szerinti országban fizessenek, a kettős adóztatás elkerülése érdekében az adómentes abban az országban, amelyben keletkezik. A fennmaradó esetekben a rezidenseknek adót kell fizetniük abban az országban, ahol a nyereség származik (“forrásadó”), és az adózó kompenzációs külföldi adójóváírást kap a lakóhely szerinti országban, hogy tükrözze azt a tényt, hogy az adót már megfizették. Az előbbi esetben az adózónak be kell jelentenie (a külföldön), hogy ott nem lakos.

Nemzetközi adózási szolgáltatásunk keretében naprakész információkat nyújtunk az országok között fennálló egyezményekről. Ezeknek segítségével ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy egy lehetőséget se szalasztanak el az egyezmények által nyújtottak közül.

Milyen területeken tud segítséget nyújtani nemzetközi adózás szolgáltatásunk?

Kizárólag a legmodernebb adótervezési modellekkel dolgozunk, amelyek elősegítik ügyfeleinket abban, hogy megfeleljenek a 21. század kihívásainak. A nemzetközi termékértékesítéshez és szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó eredmény optimalizálása mellett kiemelkedő tapasztalattal rendelkezünk a nemzetközi befektetések területén is.

Osztalék adózása

Az osztalék adózása országonként változik. Az összes általunk alkalmazott cégalapítási helyszín esetében a kapott osztalék adómentesnek minősül. 

Igazgatói tiszteletdíj adózása

Tiszteletdíjról akkor beszélünk, ha egy magánszemély egy vállalkozásban vezető tisztséget tölt be, amelyért rendszeres díjazást kap. Számos általunk alkalmazott cégalapítási helyszín esetében nem adóztatják az igazgatói tiszteletdíjakat, de fontos kiemelni, hogy bizonyos esetekben ez is adóköteles jövedelemnek számít. A tiszteletdíj adózásáról további részleteket a blogunkon olvashat.

Jogdíj adózása

A jogdíjak után is kötelesek vagyunk adót fizetni, azonban itt sem mindegy, hogy mennyit. Ha ez a rész érinti önt, akkor tudjuk ajánlani a szellemi tulajdon menedzsmentje szolgáltatásunkat, ennek részeként segítünk a nemzetközi jogdíj tranzakciókban.

Nemzetközi adózáshoz elkerülhetetlen a megfelelő helyszín kiválasztása

A nemzetközi adótervezés egyik alapja, hogy vállalkozásunkat a legmegfelelőbb helyszínen hozzuk létre. A leggyakoribb adótervezési helyszínek az alábbi linken érhetőek el. Ugyanitt fontos kiemelni, hogy a cégalapítás helyszínének kiválasztása során figyelemmel kell lenni az üzleti célokra és a végezni kívánt tevékenységre, ugyanis ezeknek a szempontoknak az összehangolása eredményezhet személyre szabott, hatékony megoldást.

írjon nekünk: