Szingapúr cégalapítás

A nemzetközi felmérések alapján Szingapúr várja az egyik legkedvezőbb feltételrendszerrel a vállalkozókat offshore cégalapítás céljából. A tanulmányok figyelembe veszik nemcsak az adózási szempontokat, hanem a hivatali ügyintézés egyszerűségét és jogbiztonságot is.

Szingapúr cégalapítás

A szingapúri cégalapítás előnyei

Szingapúr a nyitott gazdaság egyik legkiemelkedőbb példája, a jövedelmek és tőke szabad áramlása jellemzi, továbbá nincs korlátozás az offshore cégekre és a külföldiek befektetéseire sem. Az Oroszlánváros a megkötött nemzetközi befektető védelmi megállapodások tekintetében is az élen jár. Már számos európai országgal is kötöttek ilyen jellegű megállapodást, vagyis ezek a megtakarítások is fokozott, állami szinten biztosított védelmet élveznek.

A szingapúri cégalapítás feltételei

A leggyakoribb cégforma a korlátolt felelősségű társaság, az ún. Private Limited és az Exempt Private Limited. Az utóbbi kategóriába tartozó cégekre adminisztratív könnyítések is vonatkoznak (pl.: nem kell könyvvizsgáltatni a beszámolójukat). A társaság csak akkor lehet Exempt Private Limited, ha részvényesei között csak magánszemélyek vannak és számuk nem haladja meg a 20 főt. A szingapúri cégek esetében kötelező egy helyi igazgató, cégtitkár és iroda. A társaság részvényese bárki (akár egy másik cég is) lehet, továbbá nincs előírás a minimális alaptőkére.

Szingapúrban a társasági adó mértéke 17%, azonban két megkötéssel a cég jövedelme teljes mértékben adómentesnek minősül. Az egyik feltétel, hogy a jövedelem ne Szingapúrból, hanem kizárólag külföldről származzon. Tehát ha külföldi a cég partnere, akkor adómentesnek minősül a külföldi partnertől származó jövedelem. A másik feltétel pedig, hogy a külföldről származó jövedelem ne érkezzen be Szingapúrba. Ez utóbbi feltétel legegyszerűbben úgy teljesíthető, ha a vállalkozás nyeresége egy külföldi bankszámlára kerül.

Ha netalán mégis Szingapúrba érkezne a jövedelem, akkor sem kell magas adóteherre számítani, ugyanis a cég működésének első három évében az említett 17%-os társaság adó helyett meghatározott jövedelemszintig 0% és 8,5% a ténylegesen fizetendő adó mértéke.

A bemutatott adómentességen kívül fontos azt is kiemelni, hogy Szingapúr több mint 70 országgal kötött egyezményt a kettős adóztatást elkerüléséről. Emiatt gondos adótervezéssel további adóelőnyök érhetőek el nemcsak a nemzetközi kereskedelmi ügyletekben, hanem holding társaságoknál is, ráadásul számos ország a közös adóegyezmény miatt nem tekint Szingapúrra offshore cégalapítási helyszínként.

írjon nekünk: