Brit Virgin-szigetek cégalapítás

A British Virgin-szigetek (BVI) Nagy-Britannia tengerentúli területe, amely a Karib-térségben helyezkedik el. BVI volt az egyik első helyszín, ahol alkalmazták az offshore cégalapításra vonatkozó különleges szabályokat International Business Company elnevezéssel.

Brit Virgin-szigetek cégalapítás

Az Brit Virgin-szigeteki cégalapítás előnyei

A BVI-on alapított társaságok nagy népszerűségnek örvendenek az egyszerű adminisztráció és az adómentes státuszuk miatt, ráadásul a nemzetközi üzleti életben sokak által ismert és elfogadott társaságok. BVI-t fix adózású helyszínként is emlegetik, ugyanis a cégeknek évente kizárólag egy előre meghatározott, alacsony összegű adót kell fizetniük, amely független a társaság által elért nyereségtől. A fix adón kívül a vállalkozásnak nincs egyéb adófizetési kötelezettsége. Mivel a BVI cégeknek nem kell a nyereségük után adót fizetniük, ezért a helyi hatóságok részére nem kell beszámolót, illetve adóbevallást sem benyújtani. A cégnek nyilvántartást kell vezetnie a gazdasági eseményekről, azonban ezt nem szükséges BVI-on tárolni.

Az Brit Virgin-szigeteki cégalapítás feltételei

Az offshore cég alapításakor az alaptőkének legalább 1 USD-nak kell lennie, melyet kötelező befizetnie a részvényeseknek. A társaságnak elegendő egy igazgatóval és egy részvényessel rendelkeznie, akik lehetnek külföldi személyek is. Nincsenek megkötések arra vonatkozóan sem, hogy ezen személyeknek cégnek vagy természetes személynek kell lenniük. A társaságnak rendelkeznie kell egy helyi címmel, amely a vállalkozás irodájának minősül. A cég a székhelyét bármikor áthelyezheti egy másik országba.

Brit Virgin-szigetek cégalapítás

írjon nekünk: