Kanada cégalapítás

Kanada a Föld második legnagyobb területtel és az egyik legfejlettebb gazdasággal rendelkező állama. Az üzleti életben erőteljes a multikulturális hatás, melynek köszönhetően kedvező szabályok övezik az offshore cégalapítási és az adózási környezetet is.

Kanada cégalapítás

A  kanadai cégalapítás előnyei

A nemzetközi kereskedelmi és befektetési ügyletek rugalmas kezelésének az egyik legkedveltebb cégformája a Limited Liability Partnership. A vállalkozás nem minősül adóalanynak, vagyis a nyeresége után nem kell társasági adót fizetni. A cég adózási szempontból „átlátszónak” minősül, és a jövedelme után csak a tagoknak merül fel adófizetési kötelezettsége, azaz csak a tulajdonosok szintjén kell adózni a nyereség után. Amennyiben a tagok nem belföldi személyek, akkor helyben a tulajdonosok szintjén sem kell adót fizetni a vállalkozás nyeresége után (feltéve, hogy a nyereség nem Kanadából származik). A cégnek nyilvántartást kell vezetnie a gazdasági eseményekről, azonban ezt nem szükséges Kanadában tárolni, továbbá nem kell adóbevallást benyújtania, mivel nem minősül adóalanynak.

A kanadai cégalapítás feltételei

A Limited Liability Partnership létrejöttéhez legalább két tag szükséges, melyek közül mindkettőnek korlátozott a felelőssége a cég tartozásaiért. A tagok felső létszáma nincs meghatározva és lehetőség van arra is, hogy egy másik vállalkozás szálljon be tagként. A tagok egymás közül választhatják ki a társasági szerződésben a képviseletre jogosult személyt. A vállalkozás alaptőkéjére nincs minimum követelmény, ráadásul nem szükséges a tagoknak ténylegesen befizetniük az offshore cég bankszámlájára. A tagok és a képviselő adatait nem tartja nyilván a cégbíróság.

Kanada cégalapítás

írjon nekünk: