Liechtenstein cégalapítás

Liechtenstein Európában található, azonban nem tagja az EU-nak. Fejlett bankrendszere és az üzleti titkok nagyfokú védelme miatt rendkívül népszerű a nemzetközi pénzügyi szférában.

Liechtenstein cégalapítás

A  liechtensteini cégalapítás előnyei

A társasági adó kulcsa 12,5%, azonban a vállalkozásoknak kell fizetnie évente egy fix összegű minimum adót. Ráadásul ez az adómérték nem a legalacsonyabb Európában, melynek következtében a tagállamok nem tekintenek offshore cégalapítási helyszínként Liechtensteinre. A helyi társaságok által külföldre kifizetett osztalék, jogdíj és kamat teljes mértékben mentesek a forrásadó alól. A cégnek beszámolót kell készítenie a tevékenységről, melyet esetenként könyvvizsgálói záradékkal is el kell látni mielőtt benyújtják a helyi hatóság részére. Fontos kiemelni, hogy a társaság beszámolója nem minősül nyilvános adatnak.

A liechtensteini cégalapítás feltételei

Az Anstalt és az Aktiengesellschaft neveztű cégforma korlátolt felelősséget biztosít a tulajdonosok javára. Az Anstalt esetében az alaptőkének legalább 30.000 CHF-nek kell lennie, melyet be kell fizetnie a részvényeseknek. Az Aktiengesellschaft tekintetében a kötelezően befizetendő alaptőke összege 50.000 CHF. A társaságnak elegendő egy igazgatóval és egy részvényessel rendelkeznie. Az offshore cégalapításkor biztosítani kell legalább egy olyan igazgatót is, aki helyi illetőségű és rendelkezik hatósági engedéllyel a tisztség betöltésére. Az esetleges másik igazgató és a részvényes lehet külföldi személy is. Nincsenek megkötések arra vonatkozóan sem, hogy ezen személyeknek cégnek vagy természetes személynek kell lenniük. A társaságnak rendelkeznie kell egy helyi címmel, amely a vállalkozás székhelye. A cég a székhelyét bármikor áthelyezheti egy másik országba.

Liechtenstein cégalapítás

írjon nekünk: