Dubai ingatlanvásárlás és befektetés

Dubai. Az első gondolataink egyike alighanem a gazdagság és a fényűzés. Persze a valós kép nem mindig ilyen idilli, az azonban biztos, hogy ingatlanba befektetni szinte főnyeremény lehet a városban. És nem csak a kilátás és a presztízs miatt. Hiszen az Egyesült Arab Emírségek a közkedvelt offshore országok listáján is előkelő helyet foglal el. A kedvező adórendszer, a gazdasági stabilitás, és az üzleti lehetőségek pedig szinte végtelenek a világ egyik legtöbbet látogatott városában. Minden, amit a dubai ingatlanvásárlás témakörében tudni érdemes.

Általános tudnivalók a külföldi ingatlanokkal kapcsolatban

A külföldi ingatlanoknak számos előnyei adódhatnak. Persze csak akkor, ha jól választunk, és olyan országban fektetünk be, amely lehetővé teszi a kedvező körülmények kiaknázását. Egy megfontolt nemzetközi adótervezéssel könnyen minimalizálhatjuk az adóköltségeket, illetve jobb feltételek között vásárolhatunk ingatlant. Így előnyként felsorolható a

 • a vagyon diverzifikációja,
 • a potenciálisan magasabb hozam,
 • az adóelőnyök,
 • illetve a beutazási korlátok megszűnése egyaránt.

Egy külföldi ingatlan továbbá egyfajta második otthonként is jelen lehet az életünkben, sőt számos ország kínál tartózkodási vagy letelepedési engedélyt azoknak, akik ingatlant vásárolnak az adott állam területén. Dubaiban ily módon tartózkodási engedélyt szerezhetünk, de erről lentebb részletesebben is írunk.

Az ingatlanbefektetés előtt mindig vegyük figyelembe, hogy az adott helyszínnek van-e érvényben adóegyezménye a befektető államával (pontosabban, ahol a befektető adóügyi illetőséggel rendelkezik).

Ha magyar adózóként veszek ingatlant külföldön és van egyezményünk a kettős adóztatás elkerüléséről, akkor a bérbeadás és eladás jellemzően az ingatlan fekvése szerinti országban adózik. Egyébként az adóegyezmény ellenére az ingatlan definíciója ilyenkor is az érintett országok belső szabályaiban keresendőek, nem pedig az adóegyezményben.

Szerencsére Dubaijal, pontosabban az Egyesült Arab Emírségekkel van adóegyezményünk, ezért ha ott veszünk egy ingatlant, amit bérbe adunk, akkor sem ott, sem itthon nem kell adóznunk. Egyrészt az Emírségekben nem kell adózni a bérleti díj után, másrészt pedig a magyar állam az adóegyezmény értelmében mentesíti ezt a jövedelmet az adóztatás alól.

A mentesített külföldi jövedelmet azonban tájékoztató adatként fel kell tüntetni az itthoni adóbevallásban. Ettől függetlenül számos adózási kérdés felmerül, mert üzleti ingatlanok bérbeadása után kell ÁFÁ-t felszámítani és sok esetben az sem mindegy, hogy céggel vagy magánszemélyként vesszük meg az ingatlant. A hirtelen lépések helyett érdemes ezeket a kérdéseket szakértőinkkel tisztázni.

Érdekességképpen megjegyezzük, hogy ha nincs adóegyezményünk az adott országgal, akkor mindkét államnak fennáll az adóztatási joga. Így ha ilyen külföldi országban adunk el ingatlant, akkor az eladással járó nyereség egyéb jövedelemnek minősül, ami után 15% személyi jövedelemadó (szja), és 13% szociális hozzájárulási adó (szocho) fizetési kötelezettség keletkezhet.

A külföldi ingatlan bérbeadása teljes mértékben adóztatható Magyarországon. Itthon ez önálló tevékenységnek minősül, de van egy jó hír, ugyanis a külföldön megfizetett adó 90%-a beszámítható. Amennyiben például a Seychelle-szigeteken vásárolunk ingatlant, akkor ott helyben 15% adót kell fizetni a bérbeadás után, de itthon szintén 15% szja adókötelezettség keletkezik. A külföldön megfizetett 15% adó 90%-a azonban beszámítható a Magyarországon fizetendő adóba.

Dubai, a lehetőségek “otthona”: akár ingatlanbefektetésben is!

Dubai ösztönzi és elősegíti a külföldi befektetéseket, egyedülálló befektetési vízumprogrammal, amely lehetővé teszi az Egyesült Arab Emírségekben való törvényes tartózkodást, és lehetővé teszi a befektetőknek, hogy biztonságos jövőt építsenek családjuknak és vállalkozásaiknak is.

Főképp Dubai, de a többi emírség is az utóbbi években tehát komoly befektetői központtá fejlődött. Többek között adómentessége miatt kedvelt offshore ország is. Az egyre népszerűbb „aranyvízum” programokhoz hasonló megoldással rukkoltak elő az Emírségekben.

Dubai ingatlan befektetés

Azok a magánszemély befektetők élhetnek a lehetőséggel, akik legalább 750 ezer AED értékben vesznek lakóingatlant. Lehetőség van arra is, hogy férj és feleség közösen vásároljon. Ilyen esetben a tartózkodási engedélyt (helyben csak VISA-nak nevezik) 2 évre adják, amellyel ez idő alatt korlátozás nélkül tartózkodhatunk az országban. Sőt, akkor sem jár le a tartózkodási engedély, ha 6 hónapig nem lépünk be az országba. Ez további 2 évre megújítható a lejáratkor, ha még rendelkezésre áll az ingatlan. Ezen felül 10 évre szóló tartózkodási engedélyt lehet szerezni abban az esetben, ha az ingatlan értéke eléri a 2 millió AED-t. A tartózkodási engedélyt ki lehet bővíteni családtagokra és kisegítő személyzetre is.

A dubai ingatlanvásárlás előnyei

A dubai ingatlanvásárlásnak tehát számos előnye akad, többek között a következők:

 • Adómentes: adómentes város, ami azt jelenti, hogy nincsenek ingatlanadók, tőkejövedelemadók, vagy jövedelemadók. Ez jelentős megtakarítást eredményezhet az ingatlan tulajdonosai számára.
 • Biztonságos jogrendszer: az állam jogrendszere biztosítja, hogy az összes tulajdoni jogot törvény garantálja és védelmezi, így biztonságos azoknak a vevőknek is, akik hosszú távú befektetést, vagy második otthont keresnek az új ingatlanban.
 • Életminőség: magas életminőséget kínál, változatos népességgel, kozmopolita kultúrával és egész évben meleg éghajlattal.Gazdasági stabilitás: gazdasága stabil, és erős ingatlanpiaccal rendelkezik, ami biztonságos befektetési lehetőséget jelent.
 • Kedvező földrajzi fekvés: Európa és Ázsia között Dubai az egyik legfontosabb kereskedelmi központtá vált a világon.
 • Kiváló infrastruktúra: kiváló infrastruktúrával és kényelmi szolgáltatásokkal rendelkezik, ideértve a világszínvonalú iskolákat, kórházakat, bevásárló központokat és szórakozási lehetőségeket.
 • Magas bérbeadási jövedelem: a város nemzetközi üzleti központ, és vonzza a külföldi munkavállalók nagy számát. Ez magas keresletet teremt az ingatlanokra és magas bérbeadási jövedelmet eredményezhet.
 • Magas megtérülési arány: az ingatlanok értéke a városban évek óta folyamatosan növekszik, ami magas megtérülést eredményez az ingatlan tulajdonosai számára.
 • Üzleti lehetőségek: üzletbarát város, és számos lehetőséget kínál vállalkozóknak és befektetőknek, ami vonzóvá teszi azok számára, akik bővíteni szeretnék vállalkozásukat.

Általában véve az ingatlanvásárlás Dubaiban lehetőséget jelent a magas bérbeadási jövedelemre, az adómentes megtakarításra és a stabil piaci egyensúlyban való üzletelésre. Emellett a város kiváló infrastruktúrája, üzleti lehetőségei és életminősége vonzóvá teszik a várost az ingatlantulajdonosok és befektetők számára.

Ingatlanpiac dubaiban

Dubai vonzerejét valószínűleg mindenki másban méri. Van, aki csak nyaralási céllal érkezik az országba és nem merülnek fel az üzleti szempontok. Aki viszont komolyabb, nagyobb távlatokban gondolkodik, annak sem kell csüggedni, hiszen az egyik legerősebb tényező a városban maga az ingatlanpiac. A városban található ingatlanok magas minősége és számos egyéb előnyös feltételeik miatt vonzóvá tették a helyi befektetéseket. Az egyszerű és átlátható folyamatok és törvények, valamint a város adómentessége ideális befektetési célpontot jelenthet a magyarok számára is.

Manapság egy Free Zone vállalkozás tulajdonosának is be kell mutatnia egy bérleti szerződést ahhoz, hogy helyben bankszámlát nyithasson. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki egyéni vállalkozóként dolgozik, mert ilyenkor is szükséges a helyi cím igazolása vállalkozási engedélyhez.

Dubai ingatlanok bérbeadása

Ingatlan bérbeadás

Dubai egyre nagyobb expat közösséggel (szülőhazáján kívül élő személyek) rendelkezik, akiknek könnyen ki lehet adni a lakásokat, üzlethelyiségeket. Az ingatlanok bérlése általában hosszabb távú, általában egy vagy két évig tart, és magas bérleti díjakat is el lehet kérni.

Az ingatlanvásárlás menete Dubaiban: az adásvétel folyamata

 • Az ingatlan adásvétele Dubaiban egyszerű folyamat.
 • Minden intézhető online, meghatalmazás alapján az ingatlaniroda teljeskörűen eljárhat
 • Az kiválasztott ingatlanra 5-10% előleg fizetendő
 • Nincs szükség ügyvédi közreműködésre, mindent a helyi földhivatal tart egy kézben
 • A helyi földhivatali nyilvántartás nem publikus
 • Előzetes elektronikus adásvételi szerződést kapnak a felek, amelyet a helyi Trustee Office-ban írnak alá
 • Helyi bankszámlára nem feltétlenül van szükség, letéti számlán keresztül is megtörténhet az utalás
 • Akár kriptovalutában is lehet fizetni
 • Hitelt is fel lehet venni

A lépések összességében tehát nem bonyolultak, és ezt követően már élvezhetjük is az adóparadicsomok között is kimagaslóan kedvező helynek nevezhető dubaji befektetésünk előnyeit.

Dubai felhőkarcolók

Dubai ingatlanárak

Ami az árakat illet, az egy szobás apartman ára 500.000 dirhamtól már elérhető, míg a kétszobásért 1,2-1-6 milliót kell kifizetni. Dubai ingatlanpiaca dinamikus és jól fejlett. Különböző típusúak lehetnek, az apartmanoktól és villáktól kezdve, az irodákon és üzlethelyiségeken át, egészen a szállodákig és üdülőhelyekig. A piac általában magas árszínvonalú, de magas bérbeadási jövedelemmel és értéknövekedéssel rendelkezik. Az ingatlanárak és bérleti díjak azonban függnek a helyszíntől, a mérettől és az ingatlan típusától. Tehát ugyanúgy, mint más országokban, itt is nagyon sokat számít, hogy hol található az ingatlan, illetve nem árt tisztában lenni a városfejlesztési tervekkel sem.

Szerezzen vízumot Dubaiba még ma!

Amennyiben valaki Dubaiban vesz ingatlant, tartózkodási engedélyt is szerezhet. Az viszont, hogy mennyi időre jár, már az ingatlan értékétől is függ. Négyféle Visa-kártyát is lehet szerezni. Lakóingatlanra, üzlethelyiségre külön tartózkodási vízum jár, ahogyan hosszú távra, vagy ún. nyugdíjas vízumra is szert lehet tenni.

Nem mindegy tehát, hogy cégként vagy magánszemélyként veszünk részt a vásárlásban, bérbeadásban. Vállalkozóként például az áfa (általános forgalmi adó) költségekkel is számolni kell. Érdemes ezért olyan nemzetközi adózásra és vagyonvédelemre szakosodott tanácsadók segítségét kérni, akik A-tól Z-ig végigvezetnek a dubaji ingatlanvásárlás menetén. Egy alapos nemzetközi adótervezéssel, és a lehetőségek feltérképezésével, kiaknázásával pedig nyélbe üthetjük az üzletet.

Crystal Worldwide ingatlanszakértő csapata segítséget nyújt Önnek a dubaji ingatlan befektetésekkel kapcsolatban, valamint az ide tartozó adózási, pénzügyi és jogi tudnivalókról is. Budapesti és dubaji irodáinkon keresztül személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek és segítünk az ingatlanbefektetés lebonyolításban. Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon!

írjon nekünk: