Seychelle-szigetek cégalapítás

A Seychelle Köztársaság az Indiai-óceánon található Afrika partjainál. A Seychelle-szigeteken alapított offshore társaságok közkedveltek a nemzetközi pénzügyi szférában, ugyanis rendkívül rugalmasak a társasági szabályok és egyszerű az adórendszer, amely jelentős mértékben megkönnyíti a cégek működtetését.

Seychelle-szigetek cégalapítás

A seychelle-szigeteki cégalapítás előnyei

A Seychelle szigetek 2019 óta területi alapon adóztat, vagyis a cégeknek kizárólag a belföldről származó jövedelmük után merül fel társasági adófizetési kötelezettségük. Ezt azt jelenti, hogy a külföldről származó jövedelmek mentesek a társasági adó alól. Ha a cégeknek nincs belföldi jövedelmük, akkor nem kell a nyereségük után adót fizetniük, ezért a helyi hatóságok részére nem kell adóbevallást benyújtani. A cégnek nyilvántartást kell vezetnie a gazdasági eseményekről, azonban ezt nem szükséges benyújtaniuk az adóhatóság részére (amíg nincs helyi bevételük).

A seychelle-szigeteki cégalapítás feltételei

A vállalkozás alaptőkéjének legalább 1 USD-nak kell lennie, melyet kötelező befizetnie a részvényeseknek. A társaságnak elegendő egy igazgatóval és egy részvényessel rendelkeznie, amelyek lehetnek külföldi személyek is. Nincsenek megkötések arra vonatkozóan sem, hogy ezen személyeknek cégnek vagy természetes személynek kell lenniük. A társaságnak rendelkeznie kell egy helyi címmel, amely a vállalkozás székhelye. A cég a székhelyét bármikor áthelyezteti egy másik országba.

írjon nekünk: