Magánszemélyek külföldi letelepedése és állampolgárság

Az Európai Unióban és azon kívüli területeken is segítséget nyújtunk magánszemélyek részére olyan helyszíneken történő letelepedésben, amelyek kedvező adózási, cégalapítási és munkavállalási környezetet alakítottak ki.

Külföldi letelepedés során nyújtott szolgáltatásaink

Külföldi letelepedés során rengeteg dologra kell odafigyelni az embernek. A legfontosabb dolgok, amikben segítséget tudunk nyújtani:

  • Letelepedési célú bejelentkezés
  • Adózási célú bejelentkezés
  • Bankszámlanyitás
  • Továbbá a külföldi életvitel egyéb feltételeinek kialakítása

Külföldi letelepedés – itthoni kötelezettségek

A külföldi letelepedésnek nem csak az adott országban, hanem hazánkban is vannak feltételei. 

Hazánkban a külföldi letelepedést be kell jelenti egykapus rendszerben a kormányhivatalnál, de ezen kívül számos hatósági teendő merül fel, amelynek ügyintézésében jelentős tapasztalatunk van. 

Érdemes továbbá azon is elgondolkodni, hogy melyek azok a hazai szerződések, amelyeket érdemes lehet fenntartani és melyek azok, amiket érdemes lemondani (például: hazai bankszámla, internet előfizetés).

A külföldi letelepedés előnyei

A világ számos állama különleges adóelőnyöket biztosít a külföldi személyek számára, amennyiben nem végleges letelepedési szándékkal tartózkodnak az adott országban. A szabály lényege, hogy amennyiben egy ilyen államban telepedik le a magánszemély és adórezidenssé válik, de nem kíván végleg az adott országban maradni, akkor a külföldről származó jövedelme adómentesnek minősül. A külföldről származó jövedelmet adómentesként kell feltüntetni a helyi adóbevallásban és ezáltal adózott jövedelemnek minősül.

Az adómentesség feltétele, hogy a külföldről származó jövedelem nem kerülhet be a letelepedés szerinti országba. A módszer alkalmazásához további feltétel a letelepedési célország és magánszemély származási országa között legyen kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény.

Amennyiben külföldi letelepedést tervez egy konkrét országban, vagy csak kíváncsi arra, hogy milyen előnyökkel jár bizonyos országokban a letelepedés vegye fel velünk a kapcsolatot a emailben itt vagy hívjon minket a +36 1 383 0333 telefonszámon.

írjon nekünk: