Hollandia cégalapítás

A  holland cégalapítás előnyei

Az ország a nemzetközi adótervezés egyik fellegvárának tekinthető nemcsak a neves amszterdami adószakértőknek köszönhetően, hanem azért is, mert az adórendszerük miatt az európai befektetések egyik legvonzóbb kiindulópontjának minősülnek. Gyakran emlegetik Hollandiát emiatt onshore helyszínként.

A társassági adó mértéke 200.000 EUR adóalapig 15%, felette pedig 21.7%, azonban számos kedvezmény vonatkozik a holding tevékenyégre és a szellemi alkotásokból származó jogdíjakra. A holland holding cégek által kapott osztalék valamint a más cégekben fennálló részvényeinek eladásból származó nyeresége többnyire adómentes.

Nem utolsó sorban fontos kiemelni, hogy Hollandia egyike azon országoknak, amely a legtöbb nemzetközi adóegyezménnyel rendelkezik, amely további lehetőséget biztosít a cégtulajdonosok számára.

Hollandia cégalapítás

A holland cégalapítás feltételei

Hollandiában az elmúlt években folyamatosan modernizálták a cégekre vonatkozó szabályozást. Jelenleg a legnépszerűbb korlátolt felelősségű  társasági forma a B.V. (Besloten Vennootschap).

A cégforma esetében jelentősen csökkentették a társaság bejegyzésével járó anyagi terheket és törölték a kötelezően befizetendő alaptőke mértékét, már 0.01 EUR is elegendő az alapításhoz. Mind tartalmilag, mind formailag egyszerűsítették a társasági szerződést: általános esetekben akár egy oldalas is lehet és jogi tanácsadást sem kell igénybe venni a társaság alapítása előtt.

A taggyűléseket nem kötelező Hollandiában tartani és bizonyos esetekben a társaság a közgyűlés összehívása nélkül is hozhat határozatot. A befektetők differenciálása érdekében lehetőség van arra is, hogy a B.V. korlátozott szavazati jogot biztosító részvényeket bocsásson ki.

A cégbíróságnál kiemelt szempont a diszkréció, hiszen, ha legalább két részvényes van a társaságban, akkor a tulajdonosok személye nem nyilvános információ.

Hollandia cégalapítás

írjon nekünk: