Magyarország cégalapítás

Magyarország az Európai Unió tagjaként a világ legnagyobb egységes piacának tagja. Napjainkra Magyarország nemcsak a Közép-Kelet európai régió egyik legnépszerűbb kereskedelmi központjává vált, hanem az Európai Unión kívülről érkező uniós befektetések egyik kiindulópontja is egyben. Mindezt elősegíti, hogy a magyar kereskedelmi bankok és a pénzügyi rendszer a régió élvonalába tartozik.

Magyarország cégalapítás

A magyarországi cégalapítás feltételei

Magyarországon a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) és a zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.) a legelterjedtebb cégformák.

A Kft. esetében a tagoknak legalább 3 millió HUF törzstőkét, míg Zrt. esetében  a részvényeseknek minimum 5 millió HUF alaptőkét kell biztosítani a vállalkozás részére. Mindkét cégforma esetében legalább egy igazgatóval és egy tulajdonossal kell rendelkeznie a társaságnak, amelyek lehetnek külföldi személyek is, viszont az adóilletőség fenntartása érdekében célszerű belföldi személyt megbízni az ügyvezetéssel.

Az igazgató kizárólag természetes személy lehet, azonban a részvényes tekintetében nincs ilyen megkötés. A helyi cégbíróság a Zrt. esetében bizonyos feltételekkel csak az igazgató adatait tekinti nyilvános adatnak. A társaságnak rendelkeznie kell egy helyi címmel, amely a vállalkozás székhelye. Magyar cégek esetében további előírás, hogy legalább egy belföldi bankszámlával kell rendelkezniük.

Ha további kérdés felmerül a magyarországi cégalapítás menete kapcsán, keressen fel bátran elérhetőségeink egyikén!

A magyarországi cégalapítás előnyei

Magyarország rendkívül kedvező adórendszerrel rendelkezik, a társasági adó kulcsa 9%. Fontos kiemelni, hogy ez az adómérték az egyik legalacsonyabb Európában, ennek ellenére a tagállamok nem tekintenek offshore cégalapítási helyszínként Magyarországra.

Ezen kívül számos jövedelem mentes a társasági adó alól, illetve a Magyarországról kifizetett jövedelmeket nem terheli forrásadó. A magyar cégek által kapott osztalék után nem keletkezik adófizetési kötelezettség, továbbá egyes feltételekkel a leányvállalatában fennálló részesedés értékesítéséből származó nyereség sem adóköteles. Magyarország számos nemzetközi adóegyezményt kötött, melyek ugyancsak az Unión kívüli befektetések optimális lebonyolítását biztosítják.

A helyi társaságoknak beszámolót kell készítenie a tevékenységükről, melyet meghatározott kivételekkel könyvvizsgálói záradékkal kell ellátni mielőtt benyújtják a helyi hatóság részére. Fontos kiemelni, hogy a beszámoló nyilvános adatnak minősül.

A cégalapítás menete

A cégalapítás menetével és feltételeivel kapcsolatban további információk vagy kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal!

írjon nekünk: