Nemzetközi hajóregisztráció

A külföldi hajóregisztráció egy összetett folyamat. Kiemelt figyelmet kell fordítani az adminisztrációra, a helyi adó- és jogszabályok ismeretére, illetve a biztonsági kérdések sem elhanyagolhatók. Mielőtt hajót, vitorlást vagy jachtot vásárolna, kérje tanácsunkat az offshore hajóregisztráció feltételeiről, előnyeiről és esetleges hátrányairól.

A nemzetközi hajóregisztráció folyamata

A hajóregisztráció során két fontos kérdést kell tisztázni:

  1. A hajó magánszemély vagy cég tulajdonában lesz?
  2. Melyik országba kívánjuk regisztrálni?

A világon számos olyan pénzügyi központ található, amely az offshore cégalapítás mellett a hajóregisztráció területén is kivételes lehetőségeket biztosít. Fontos kiemelni, hogy a helyi hatóságok a regisztráció során diszkréciót biztosítanak a hajótulajdonosok számára.

A regisztrációt követően az adott ország zászlaja alatt veszik lajstromba a hajót, vagyis a hajóra a nyilvántartásba vevő államnak a joghatósága terjed ki. A zászlóválasztást a legideálisabb esetben az adásvételi szerződés aláírása előtt meg kell ejteni.

Tapasztalattal rendelkezünk a hajóregisztráció területén olyan helyszíneken, amelyek jelentős mértékben egyszerűsített és kedvezményes feltételekkel jegyzik be és tartják nyilván ezeket a járműveket. Ezek a feltételek magukban foglalják a letisztult eljárási szabályokat és az adómentességet is.

A kedvező adózási előírások nem csak az alacsony összegű regisztrációs díjakra vonatkoznak, hanem kiterjednek a hajó eladásából származó nyereségre, valamint a megszerzése esetén fizetendő illetékre. A hajóregisztrációval kapcsolatos szolgáltatásunk kiterjed a bejegyzési eljárás során történő teljes körű képviseletre, illetve a helyi adminisztrációs kötelezettségek teljesítésére.

Cégcsoportunk jelenleg a következő országokban vállalja a hajóregisztrációt:

  • Ciprus
  • Málta
  • Seychelles-szigetek

Ciprus hajóregisztráció

Ciprus a Földközi-tenger keleti felének egyik legnépszerűbb helyszíne a hajóregisztráció szempontjából elsősorban a kedvező adózás, a gyors eljárás és az alacsony díjak miatt. Hajó vásárlása esetén figyelembe kell venni, hogy az ÁFA levonására az uniós szabályok értelmében csak akkor van lehetőség, ha a hajót gazdasági tevékenység céljából használják.

Málta hajóregisztráció

Málta a Földközi-tenger nyugati felének az egyik legnépszerűbb helyszíne a hajóregisztráció szempontjából a kedvező adózás, a gyors eljárás és az alacsony díjak miatt. Hajó vásárlása esetén figyelembe kell venni, hogy az ÁFA levonására az uniós szabályok értelmében csak akkor van lehetőség, ha a hajót gazdasági tevékenység céljából használják.

Seychelles-szigetek hajóregisztráció

A seychelles-szigeteki zászló alatt regisztrált hajókkal gyakran találkozhatunk még az európai kikötőkben is. Ennek az az oka, hogy alacsony adminisztrációt igényel a fenntartása, illetve a hajó értékesítése akár adómentes is lehet.

Horvátországi hajóregisztráció hátrányai

A horvátországi hajóregisztráció költséges és hosszú folyamat, hiszen jelentős állami bevételt jelent. A magas költségek miatt számos üzletember inkább más helyszínt (Ciprus, Málta, Seychelles-szigetek) választ a regisztrációra abban az esetben, ha nem horvátországi vállalkozási céllal, hanem csak az ottani kedvtelési célú használat miatt van szükség a regisztrációra.

A Crystal Worldwide Groupnál segítünk Önnek, hogy a hajóregisztráció zökkenőmentesen történjen: segítünk bejegyezni hajózási vállalatát, hogy minden gond nélkül élvezhesse újonnan vásárolt hajóját, illetve jachtját. Kérje díjmentes tanácsadásunkat!

írjon nekünk: