Szingapúri cégalapítás előnyei

Egyre kevésbé egzotikus és távoli üzletközpont Szingapúr az európai üzletemberek számára. A távol-keleti városállam ragyogó előnyökkel kecsegteti a Szingapúrban cégalapítókat és a szingapúri bankszámlák tulajdonosait is. A legfontosabb előny mindenképpen az, hogy a Szingapúrban alapított cégek nem fizetnek adót külföldön elért nyereségük után.

A szingapúri cégalapítás és befektetés legfontosabb előnyei:

 • A Világbank felmérése szerint Szingapúrban a legkönnyebb üzleti tevékenységet folytatni a Föld összes országa közül.
 • A Forbes magazin szerint Szingapúr a harmadik leggazdagabb ország.
 • Szingapúr a „legglobalizáltabb” a hatvan legfejlettebb ország közül, az Ernst and Young felmérése szerint.
 • Szingapúr politikailag a legstabilabb ország Ázsiában.
 • Szingapúrban találhatók a világ legképzettebb munkavállalói.
 • Ázsiában Szingapúrban a legmagasabb az életminőség.
 • A külföldön termelt nyereség adómentes
 • A társasági adó 8,5% 300.000 szingapúri dollárig, felette 17%
 • Szingapúrban nincs osztalék vagy tőkenyereség adó.
 • Szingapúrban nincs ingatlan/halálozási/örökösödési adó.
 • Szingapúrban a személyi jövedelemadó lehet 0%, de legfeljebb húsz százalék.

Szingapúrnak már az elhelyezkedése is garantálja üzleti központjának rangját. Dél-kelet Ázsia szívében, pár óra repüléssel 2,8 milliárd fogyasztót lehet elérni, de szigetországként nem meglepő, hogy a tengeri kereskedelemből is jelentős szeletet hasít magának. Gazdasága annyira bürokráciamentes és áttekinthető, hogy egy cégalapítási folyamat megoldható 1-2 napon belül, ha minden szükséges feltétel teljesül.

Nem véletlen, hogy az ország kitűnő cégalapítási és adótervezési célterület. Az alacsony személyi jövedelemadó és a szintén nagyon kedvező céges terhek miatt egyre több üzletember választja vállalkozásaik központjának Szingapúrt. A személyi jövedelemadó 0 (nulla) százaléktól indul és a húsz százalékot csak 300.000 szingapúri dollár jövedelemnél éri el. A céges adózás is hasonlóan hatékony, 300.000 szingapúri dollár profit alatt a társasági adó 8,5%, a 300.000 dollár feletti nyereségek esetén pedig mindig 17%. Az egyszerűsített szingapúri adózás legvonzóbb pontja az, hogy mivel nincs osztalékadó, a cégnél leadózott nyereségeket adómentesen lehet kifizetni a részvényeseknek. Ráadásul a külföldön termelt nyereség nem adózik, mint a klasszikus adóparadicsomokban, Szingapúr viszont nemzetközileg is kitűnő hírnévnek örvendő ország, kifejezetten nem offshore adóparadicsom.  A forgalmi adó kulcsa is nagyon versenyképes, mindössze hét százalék.

A szingapúri adókedvezmények célja többek között a kezdő szingapúri cégek működésének segítése. Ezért még a Szingapúrban megtermelt első százezer helyi dollárnyi nyereség is adómentes, a szingapúri cégalapítástól számított három évig. Mivel a külföldi bevételek adómentesek, ez a szingapúri “offshore” cégalapításhoz tökéletes feltétel. Így a szingapúri cég törvényesen könyvelhet, szó sincs adókerülésről vagy adócsalásról. Szingapúr több mint harminc nemzetközi adóegyezményt kötött, többek között az Egyesült Államokkal, Kínával, Japánnal, Kanadával, Franciaországgal és Németországgal is. Ráadásul a cég dolgozóinak adott juttatásokat (kocsibérlés, nyugdíjkassza, stb) üzleti költségként le lehet vonni az adóalapból.

A szingapúri offshore cégalapítás feltétele, hogy szükség van legalább egy helyi igazgatóra, aki szingapúri állampolgár vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik vagy EntrePass tulajdonos. A cégalapítás rendkívül gyors lehet, ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll és a cég nevének elérhetőségét is leellenőrizték.

A szingapúri cég beszámolóját évente be kell mutatni a Szingapúri Adóhatóságnak és Cégfelügyeletnek (ACRA) első alkalommal legkésőbb 18 hónappal a szingapúri cégalapítás után, majd ezt követően 12 hónaponként. Érdekes módon a cég bevételétől függően lehetséges a kötelező audit alól felmentést kapni. Például, ha a cég forgalma alacsonyabb öt millió szingapúri dollárnál, akkor a cégnek nem szükséges évi könyvvizsgálatot tartani, helyette olcsóbb megoldásként, a helyi törvényeknek megfelelően a könyvelő is elkészítheti az egyszerűsített bevallást.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>

Viszlát 500 eurós!

A nagy címletű és nagy értékű bankjegyek nagy kockázatot jelentenek, ezért betiltaná az 500 eurós bankjegyeket és felső értékhatárt szabna a készpénzben történő kifizetések számára a holland-, a belga-, a…

Bővebben >>>