Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Minden céghez fix számú vízumot lehet kérni, azonban ennek a száma növelhető, ha nagyobb irodát bérlünk a cégünknek a zónán belül. Egyúttal a cég tisztségviselőinek, illetve alkalmazottainak is lehetőség van munkavállalói vízum igénylésére (Employment VISA).

Az Egyesült Arab Emírségek területén érvényes vízumeljárás kifejezetten egyszerű folyamat, de csak akkor lehet elkezdeni, ha a cég már bejegyzésre került. A vízumkérelmet az adott szabadkereskedelmi zóna bevándorlási hivatalában kell benyújtani. A hatóságoknál történő benyújtását követően a kérelem a központi bevándorlási hivatalhoz kerül jóváhagyásra, ami általában 1-2 hetet vesz igénybe.

Amint kiadásra került a belépési engedély, az érintettek a belépési engedély kiadását követő 60 napon belül elutazhatnak az Emírségekbe. A megérkezést követő orvosi rutinellenőrzés és a nemzeti azonosítókártya regisztrációja egy napig tart. Az orvosi ellenőrzés eredményeinek kézhezvétele után minden szükséges dokumentumot be kell nyújtani a bevándorlási hivatalnak a vízumbélyegért, amelyet általában 3-4 munkanap alatt adnak ki.

A befektetői vízum és a nemzeti azonosítókártya 3 évig érvényes, a bevándorlási hivatal szerint pedig ajánlott a befektetőknek legalább 6 havonta egyszer elutazni az Egyesült Arab Emírségekbe. A tartózkodási/befektetői vízumot 3 évente lehet megújítani, amennyiben a részvényes érvényes kereskedelmi engedéllyel rendelkezik.

 

Korábbi bejegyzések

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>