Egyesült Arab Emírségek – a második otthonunk

Az Egyesült Arab Emírségek hét emírség államszövetsége, amelyek különböző üzleti előnyöket kínálnak a befektetők számára.

Az Egyesült Arab Emírségek kevesebb mint 40 év alatt egy helyi kereskedelmet folytató közösségből az egyik legizgalmasabb, legdinamikusabb és legvirágzóbb globális kereskedelmi csomóponttá alakult át, amely hatással van a modern világra. Az ország sokat tett azért, hogy az egyik legbiztonságosabb, legvendégszeretőbb és leginkább befektetőbarát államként pozicionálja magát. Mára rendkívül vonzó úti céllá vált a turisták és a vállalkozások számára egyaránt. Az ország lakossága 10 millió fő; a külföldi lakosok száma pedig a vonzó életstílusnak és befektetési lehetőségeknek köszönhetően már 8 millió.

Az Egyesült Arab Emírségek stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedése 2,2 milliárd ügyfélhez biztosít könnyű hozzáférést egy egyedi, a keleti és a nyugati üzleti nyitvatartási időket kombináló központi időzónában. Az ország tökéletes átjárót képez a Kelet és a Nyugat között, emellett pedig a régió (a világ egyik legjövedelmezőbbének minősülő) import- és exportpiacának kedvelt csomópontja.

Vegyük sorra, mely tényezők teszik ilyen vonzó üzleti célállomássá ezt a helyet!

Vámszabad területek

Az összesen 36 vámszabad területet magában foglaló Egyesült Arab Emírségek számos különféle iparágat és üzleti szektort lát el, ahol a külföldi befektetők vállalataik tekintetében 100%-os tulajdonjogot élvezhetnek. A mind az országban, mind a vámszabad területeken bejegyzett cégekre érvényes jövedelemadó-mentesség az egyik legnagyobb ösztönző az Egyesült Arab Emírségekben székhelyet felállító külföldi cégek számára.

Kimagasló életszínvonal és a kiválóság kultúrája

A Mercer életminőség-indexében az első helyre rangsorolt közel-keleti ország, az Egyesült Arab Emírségek a külföldre költözők egyik legkedveltebb célpontja. Bár a világ egyik leggyorsabban növekvő országának minősül, egyben az egyik legbiztonságosabb is. Az Egyesült Arab Emírségek ad otthont a világ legmagasabb épületének, a legnagyobb mesterséges kikötőnek, valamint a legfényűzőbb szállodáknak. Az ország egyedi kultúrájához és közösségéhez több mint 200 különböző nemzet itt letelepedő tagjai járulnak hozzá, ezért az ország az egyik legpezsgőbb úti cél a világon.

Ha emellett figyelembe vesszük az Egyesült Arab Emírségek által kínált exkluzív üzleti előnyöket is, láthatjuk, hogy ez valóban egy kiváló, megfontolásra érdemes üzleti célállomás. Az előnyök közé tartoznak például az alábbiak:

  • 0%-os jövedelemadó
  • Rendkívül alacsony behozatali vám
  • Az Egyesült Arab Emírségek kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodásai
  • Az Egyesült Arab Emírségek szabadkereskedelmi megállapodásai
  • Erős, versenyképes gazdaság
  • A stratégiai jelentőségű elhelyezkedés előnyei
  • Az Egyesült Arab Emírségek világszínvonalú infrastruktúrája
  • A világ legalacsonyabb, csupán 5%-os áfája
  • 100%-os üzleti tulajdonjog

Az Egyesült Arab Emírségek tartózkodási és befektetői vízuma

Szabadkereskedelmi övezetben működő vállalat tulajdonosaként, partnereként vagy befektetőjeként az Ön vízumát az Egyesült Arab Emírségek szabadkereskedelmi zónája támogatja. Ez a vízum az Egyesült Arab Emírségek befektetői vagy tartózkodási vízumaként is ismert.

A vízum lehetővé teszi, hogy három évig az Egyesült Arab Emírségek területén tartózkodjon. A befektetői vízum akkor jár le, ha a befektető 6 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik az Egyesült Arab Emírségek határain kívül.

Az Emírségek tartózkodási vagy befektetői vízumával rendelkező személyek akár családtagjaik szponzoraként is eljárhatnak. Az Egyesült Arab Emírségek szabadkereskedelmi zónája közvetítőként járhat el a tartózkodási és befektetői vízumok ügyintézése során. 

Az Egyesült Arab Emírségek tartózkodási vízuma – az eljárás

A vízumeljárás rendkívül átlátható, hatékony és gyors. A befektetők az iparűzési engedély megszerzése után benyújthatják a vízumigénylést. Ezután egy tanúsított állami egészségügyi központ orvosi rutinvizsgálatot végez, amely után már csak a nemzeti személyazonosító regisztrációját kell elvégezni. A vízumot végül a bevándorlási hivatalnak kell lepecsételnie, miután az orvosi jelentés és a vonatkozó dokumentumok benyújtásra kerültek.

 

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>

Viszlát 500 eurós!

A nagy címletű és nagy értékű bankjegyek nagy kockázatot jelentenek, ezért betiltaná az 500 eurós bankjegyeket és felső értékhatárt szabna a készpénzben történő kifizetések számára a holland-, a belga-, a…

Bővebben >>>