Vegyen földet Abu Dhabi-ban!

A külföldi állampolgárok és a külföldiek tulajdonában lévő vállalkozások mostantól szabadon vásárolhatnak földterületet és ingatlant Abu Dhabi befektetési övezeteiben, közölte a nemzeti hírügynökség. Eddig a külföldi befektetők csak bérleti megállapodást kaphattak, maximum 99 éves időtartamra, most viszont zöld út nyílt az örökös tulajdonjog előtt is.

Eddig csak helyieknek és a GCC (Öböl Menti Együttműködési Tanács) állampolgároknak volt lehetőségük földet vásárolni az országban, de most már külföldiek is örök szabad tulajdonjogot szerezhetnek. Sheikh Mohamed bin Zayed, Abu Dhabi koronahercege szerint a lépés ékes bizonyíték arra, hogy Abu Dhabi elkötelezett az üzleti környezet fejlesztése iránt, és támogatja a külföldi befektetéseket a gazdaság élénkítése céljából. Bin Zayed hozzátette, hogy üdvözli a kormány döntését, és fontos mérföldkőnek tartja azt, hogy most már külföldiek is vásárolhatnak földterületet és ingatlant az arra kijelölt befektetési övezetekben.

A szakértők szerint a lépés tovább növeli Abu Dhabi versenyképességét, elősegíti az ingatlanpiac fejlődését, ráadásul átláthatóbbá teszi a rendszert. Ezen felül arra ösztönzi a külföldi befektetőket, hogy hosszú távra tervezzenek, ami növeli az ország likviditását is. Arról is beszámoltak, hogy az e célból Abu Dhabi Yas-szigetén indított fejlesztési-projectben eladásra meghirdetett területek az utolsó négyzetméterig elkeltek; összesen 400 millió dirham (109 millió dollár) értékben vásároltak be a külföldi befektetők.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>