Dubaj: vízum ingatlanvásárlásért

Dubaj az utóbbi években komoly befektetői központtá fejlődött. Dubaj többek között adómentessége miatt kedvelt offshore célország is. Most az egyre népszerűbb „aranyvízum” programokhoz hasonló megoldással rukkolt elő az emírség.

A nemrégiben indult programban a kereskedelmi jogon felül 3 éves, megújítható családi vízum, és 100 százalékos üzleti tulajdon várja azokat, akik ingatlanba fektetnének. Aki kedvet kapott, annak annyit kell tennie, hogy a még épülő Dubai Hills Estate komplexum 184 exkluzív ingatlanjának egyikét 20 százalékkal lefoglalózza. Cserébe a már fent felsoroltakon túl szabad kereskedelmi engedélyt is kaphatnak az érdeklődők. A komplexum a tervek szerint 2021-re készül el.

A projekt célja a KKV szektor élénkítése, illetve a startup ökoszisztéma fejlesztése. A várakozások szerint a kezdeményezés teljesen megváltoztathatja az ingatlanpiacot, többek között azért, mert a vállalkozóknak nem kellé többé irodát bérelniük, hiszen a komplexum lakó és üzleti negyedként is működik. Aki ezt a megoldást választja, az rugalmas munkaidőben, akár otthonról is építgetheti a vállalkozását, ami vonzóvá teheti a lehetőséget a fiatal családosok körében.

Ami az árakat illet, az egy szobás apartman ára 1 millió dirham (238 500 euró) körül mozog, míg a kétszobásért 1,2-1-6 milliót (280 000-380 000 euro) kell kicsengetni. Korábban a vállalkozóknak be kellett mutatniuk az albérleti szerződést ahhoz, hogy kereskedelmi engedélyt kaphassanak. Ez az új projekt azonban olyan szabadságot nyújt a piacnak, ami korábban elképzelhetetlen volt; a vállalkozók, start-upperek immár legálisan is végezhetik otthonukból az üzleti tevékenységeiket.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse fel szakértő csapatunkat Dubai ingatlanvásárlási, befektetési szándékával!

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>