Mire használják az offshore cégeket? (II. rész)

Míg számos országban bürokratikus és törvényi korlátozásokat állítanak a gazdasági szereplők terjeszkedésének útjába, a világ jelentősebb offshore központjaiban létrehozott cégek egyedülálló lehetőséget kapnak a globális terjeszkedésre kedvező feltételek mellett.

Vagyoni értékű jogokhoz kapcsolódó szolgáltatások

A szellemi termékek, a licenciák és a franchise jogok egyre nagyobb értéket képviselnek egy-egy magánszemély vagy társaság vagyonán belül. A jogdíjbevételek megfelelő csoportosításával a nyereség alacsony adókulcsú területekre vihető át – ezáltal jelentős tételek takaríthatók meg -, így a vállalkozás cégcsoport szinten jelentősen jövedelmezőbb tud lenni.
Biztosítjuk ügyfeleink számára e vagyonelemeik leghatékonyabb felhasználását és az azokból származó jövedelmek adóterhelésének optimalizálását, legyen szó azok értékesítéséről vagy egyéb hasznosításáról.

Ingatlanbefektetések

A külföldi társaságok által közvetlenül vagy helyi ingatlanhasznosító társaságon megvalósított ingatlanbefektetések számos előnyt tudnak biztosítani. Vállalkozási használatban lévő ingatlanvagyon esetében az egyik legfontosabb szempont, hogy szétválasztható egy vállalkozás magasabb kockázatot jelentő főtevékenysége és a vállalkozás folytatásához szükséges, ám jelentős értéket képviselő ingatlanvagyon. A helyesen kiválasztott vagyonkezelő társaságra ruházott ingatlan és föld tulajdonjog gyakran adóelőnnyel is jár különösen az ingatlan értékesítése során, ha az ingatlan tulajdonjogát a vagyonkezelő cégre ruházva, a következő vevő már magát a helyi ingatlanhasznosító társaságot veheti meg és az ebből származó nyereség a külföldi társaságnál kedvezőbb adózás mellett realizálódhat.

Finanszírozási szolgáltatások

Vállalatok illetve vállalatcsoportok a külföldi társországokban kedvező adózási feltételekkel finanszírozhatják meglévő vagy új befektetéseiket. Átmeneti vagy hosszú távú finanszírozási tranzakcióikat kölcsönnyújtás vagy tőkebefektetés formájában hajthatják végre. Annak érdekében, hogy e tevékenységek adózási szempontból is előnyt jelenthessenek a vállalatcsoportnak, a finanszírozási funkciót betöltő társaságot tanácsos olyan környezetbe helyezni, ahol a kamatokkal, osztalékkal és jogdíjakkal kapcsolatos bevételek kedvező elbírálás alá esnek. A finanszírozással foglalkozó társaságok számára elengedhetetlen egy olyan környezet megteremtése, ahol hatékonyan hajthatják végre különböző társaságok esetleg ingatlanok megszerzését illetve eszközölhetnek egyéb beruházásokat.

Hajóregisztráció

A hajók és jachtok nyilvántartása a legtöbb országban bonyolult és költséges folyamat, ráadásul a világ számos országában külön adókkal sújtják ezen járművek tulajdonosait. Számos nemzetközi helyszín biztosít korszerű hajó és jacht regisztrációs lehetőségeket alacsony regisztrációs díjakkal és a hajózási, valamint bérbeadási tevékenységből származó jövedelmek adó alóli mentesítésével. Ezen előnyök fokozhatóak azáltal, ha ezen járművek egy kedvező adózási környezetet biztosító helyszínen bejegyzett társaság tulajdonát képezik.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>