Mire használják az offshore cégeket? (I. rész)

Míg számos országban bürokratikus és törvényi korlátozásokat állítanak a gazdasági szereplők terjeszkedésének útjába, a világ jelentősebb offshore központjaiban létrehozott cégek egyedülálló lehetőséget kapnak a globális terjeszkedésre kedvező feltételek mellett.

Nemzetközi kereskedelem
Az offshore központokban bejegyzett cégeket a fentiek alapján gyakran használják a nemzetközi kereskedelemben. Jelentős adómegtakarítás, valamint a vállalkozás adminisztratív terheinek csökkentése érhető el akkor, ha egy ilyen helyszínen működő céget iktatnak be a nemzetközi kereskedelmi ügyletbe.

Nemzetközi pénzügyi befektetés
A magánszemélyek és a vállalkozások befektetéseinek, illetve gazdasági lehetőségeinek kiszélesítéséről a nemzetközi offshore központok gondoskodnak, melyek számos kedvező befektetést kínálnak.
A közreműködésünkkel alapított offshore cégek alkalmazása jelentős előnyöket rejt a befektetési portfólió tulajdonlására. Ezek a portfóliók részvényekből, kötvényekből, készpénzből valamint a legkülönfélébb befektetésekből állhatnak. A kedvező adózású helyszínekre bejegyzett társaságok befektetéseire nagyobb hozammal lehet számolni, ugyanis ezen jövedelmeken nincsenek adóterhek.

Holding szolgáltatások
A nemzetközi gazdasági szférában általánosan elterjedt szemlélet, hogy a befektetők holding társaságokat használnak befektetéseik kezelésére és kockázataik csökkentésére. Számos ország kínál kedvező jogszabályi környezetet a holding társaságok működésének elősegítése érdekében. Ahhoz azonban, hogy a befektetők igényeinek megfelelő előnyökkel rendelkezzen egy holding helyszín, a kedvező belföldi szabályozáson túlmenően a szóban forgó területnek előnyös nemzetközi szerződésekkel is rendelkeznie kell, különös tekintettel a kettős adóztatást elkerülő egyezményekre.
Felkészült munkatársaink segíteni tudnak ügyfeleink személyes igényeihez és a kiszemelt befektetési helyszínekhez leginkább illeszkedő holding struktúra kialakításában. Egy szakszerűen megtervezett holding struktúra azon túl, hogy tulajdonosi információk diszkrét kezelését is lehetővé teszi az alábbi előnyöket nyújthatja ügyfeleink számára:
• a tevékenység teljes nyereségére kivetett adóteher tartósan alacsony szinten tartása;
• osztalékfizetés esetén a forrásadó mérséklése, esetleg teljes elkerülése;
• a tulajdonosi jogok gyakorlása és a vállalatcsoport hatékony irányítása.
A fentieken túl a külföldi befektetők által bizalmatlanul kezelt befektetési helyszínek sokkal vonzóbbá tehetők, ha azokat egy nemzetközileg elismert holding helyszínen bejegyzett társaság tulajdonolja, és a külföldi befektetők a holding társaságban szereznek részesedést.

Szakértői, tanácsadói és egyéb személyes szolgáltatások
Magas szintű szakmai ismereteket és tapasztalatot igénylő iparágakban jellemző, hogy a képzett szakemberek személyhez kötődő szolgáltatásaikat nem egy céghez kötve munkavállalóként, hanem szabadúszó tanácsadóként, szakértőként, tervezőként projekt jelleggel gyakran párhuzamosan különböző országban működő megrendelők számára nyújtják. Különösen jellemző ez a típusú szolgáltatásnyújtás az informatikában, kivitelezési vagy tervezési területeken, a film- és szórakoztató iparban, a repülésben, a hajózásban és a pénzügyekben. Egy megfelelő helyszínen bejegyzett offshore céggel jelentősen egyszerűsödhetnek az adminisztrációval és az adózással kapcsolatos terhek, illetve versenyképesebbé válhat a szolgáltatás a megrendelők felé. Előnyei:
• A magánszemély felelőssége korlátozott
• Egyszerűbb és olcsóbb adminisztráció
• Kedvezőbb marketing megjelenési lehetőségek
• Kedvezőbb adózási környezet

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>