Miért érdemes offshore bankszámlát nyitni?

Nemcsak a vagyonos embereknek érdemes offshore bankszámlát nyitni. Az offshore bankszámlanyitáshoz szükséges összeg minden offshore banknál különbözik, minden számlatulajdonos talál az eszközeinek megfelelőt. Azt is tudni kell, hogy az „offshore bankszámla” valójában egyszerűen csak külföldön vezetett bankszámlát jelöl.

Kicsit bonyolítja a képletet, hogy vannak kifejezetten „offshore bankok” is. Ezek nemcsak külföldön találhatóak, de általában nagyon diszkrét szolgáltatásokat kínálnak teljesen törvényesen, a helyi jogszabályokat mindig betartva. Sokan gondolják, hogy offshore bankszámlanyitás egyetlen célja az adóelkerülés, azonban az offshore banki szolgáltatások piaca számos más nemzetközi üzleti igényt kielégít. Az offshore bankszámlák világának legfontosabb kérdése ugyanis mindig a biztonság.

Mi fenyegeti legjobban az otthon tartott vagyont?

Közép-kelet európai gyakorlati tapasztalatok alapján nem árt olyan helyszínen is bankszámlát nyitni, ahol az ügyfelek megtakarításai biztonságban vannak. Az egyik legfenyegetőbb állapot a banki szünet. Ez olyan állapotot jelöl, amikor a bankok egyszerűen nem nyitnak ki csőd vagy kormányzati intézkedés, esetleg sztrájk miatt. Ilyenkor egy távoli országban tartott, bármikor hozzáférhető offshore banki betétnek nagyon megnő az értéke.

Offshore bankszámlát nyitni nem tilos. Amennyiben az offshore bankszámla tulajdonosa bűnügybe keveredik, akkor gyakorlatilag nincs olyan offshore bank, amely megvédhetné (vagy megakarná védeni) ügyfele anonimitását. Azonban az offshore bankszámlák szinte tökéletes hatékonysággal védik meg tulajdonosaikat a felesleges transzparenciától. Ennek ellenére felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy érdemes minden, az offshore bankoláshoz szükséges vonatkozó törvényt betartani. Kérjen ehhez ingyenes, szakértői tanácsot kollégáinktól!

Van aki üzlettársai vagy éppen a konkurencia mindig figyelő szemei elöl szeretné vagyonát biztonságban tudni, nehogy rátaláljanak. Ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy az irigy versenytársak mindig keresik a lehetőséget üzleti ellenfeleik tönkretételére. A házastársak közötti anyagi viták elkerülésére is alternatíva az offshore bankszámla, ezt még a családjogászok is tanácsolják, hogy a házastársaknak legyen olyan megtakarítási lehetőségük, amely független a párjuktól. A sajtó kíváncsi képviselői is képesek megkeseríteni a vagyonos emberek sorsát, nem is kérdéses, hogy nagy hiba kidoboltatni a jólétet.

Biztonságosak-e az offshore bankszámlák?

Az Európai Unióban, Svájcban vagy az Egyesült Államokban és más jogterületeken bizonyos összeghatárig még banki csőd esetén is biztonságban van az ügyfelek pénze, arra az állam vagy a közösség garanciát vállal. Az alacsony adózású országokra vagy a trópusi adóparadicsomokra ez azonban nem vonatkozik. Egy esetleges bankcsőd országtól függően elviheti az offshore bankszámlák tulajdonosainak pénzét, érdemes ezt figyelembe venni. A kifejezetten távoli és egzotikus helyszíneken is van természetes megoldás. Ezekben az országokban is vannak nagyon magasra értékelt bankok, illetve azok a nemzetközi pénzintézetek, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy ügyfeleiket a bármely fiókjukban kár érje. Még akkor sem, ha egy vulkánkitörés elpusztítja a távoli szigeten működő bankfiókot.

Hogyan lehet kezelni egy távoli országban nyitott offshore bankszámlát?

A gyors és biztonságos nemzetközi pénzkezelés kulcsa mindenképpen az online bankolás. Az Internet segítségével pillanatok alatt intézhető bármely pénzügyi folyamat, átutalás, befektetés, de akár a különféle számlák bezárása és megnyitása is!

Kérjen szakértői tanácsot a leghatékonyabb offshore bankszámla megnyitására kollégáinktól!

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>