MEGÚJULÓ TRENDEK A NEMZETKÖZI ADÓJOGBAN

Magyarország vezető jogi internetes portáljával, a Jogi Fórummal (www.jogiforum.hu) együttműködésben a Crystal Worldwide „Megújuló trendek a nemzetközi adójogban” címmel konferenciát tart, 2013. április 23-án az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtéren (1067 Budapest Eötvös utca 10.). A rendezvény középpontjában a legújabb adótervezési és optimalizálási megoldások állnak.
A Crystal Worlwide nemzetközi adótervezésben és külföldi cégalapításban jártas vezető szakemberei részletesen ismertetik a hazai és nemzetközi adójogi rendelkezésekben rejlő legújabb lehetőségeket. Az előadók a jelenlévők részére széleskörű konzultációs lehetőséget biztosítanak. A konferencia részletes programja:
9.30-10.00 Versengő adórendszerek: Onshore vagy offshore?
Jelenleg több mint 50 olyan helyszín van a világon, ahol új, korszerű, rugalmas és speciálisan a nemzetközi üzleti élet elvárásainak megfelelően kidolgozott társasági- és adótörvényeket vezettek be. Az előadás keretében összehasonlító jelleggel bemutatásra kerül a legkedvezőbb feltételeket biztosító Európai országok adózási környezete (Hollandia, Málta, Magyarország).
/Dr. Magyar Csaba, Crystal Worlwide, vezető tanácsadó/
10.10-10.40 Nemzetközi adótervezés ellen ható tényezők és megoldások
A piacok globalizációja és az adóterhek növekedése napjainkra minden korábbinál nagyobb teret engedett arra, hogy a vállalkozások a kedvező adózású országok iránt érdeklődjenek. Az előadás segítséget kíván nyújtani a vonatkozó hazai és nemzetközi szabályokban történő kiigazodásban azoknak, akik már megtalálták a számukra kedvező nemzetközi struktúrát vagy éppen még keresik.
/Dr. Magyar Csaba, Crystal Worlwide, vezető tanácsadó/
10.50-11.30 Jogdíj, kamat, osztalék nemzetközi adózása
A nemzetközi gazdasági szférában általánosan elterjedt szemlélet, hogy a befektetők holding társaságokat használnak befektetéseik kezelésére és kockázataik csökkentésére. Vagyoni értékű jogok hasznosításának és finanszírozási feladatok átgondolt megtervezésével egyes osztalék-, jogdíj- és kamatjövedelmek átcsoportosíthatók a cégcsoporton belül, és ezáltal a vállalkozás cégcsoport szinten jelentősen jövedelmezőbb tud lenni.
/Mihály Péter, Crystal Worlwide, ügyvezető igazgató/
11.50-12.20 Magánszemélyek adótervezése: Külföldi letelepedés
Figyelembe véve, hogy a legtöbb magas adókulcsú országban az adózás elkerülésének megakadályozását szolgáló törvények elsősorban az adott országban hosszú ideig élő adófizetőket védik, illetve az adózási célú migráció megakadályozását szolgálják, ezért rendkívül precíz tervezési munkát igényel, ha valaki egy magas adókulcsú országból egy alacsony adókulcsú országba költözik.
/Mihály Péter, Crystal Worlwide, ügyvezető igazgató/
12.30-13.00 Külföldi magánalapítványok
A céges és a magánvagyon védelme elsődleges szempont minden üzletember számára. Jelentős vagyonok kialakulása esetén joggal merül fel a vagyon tulajdonosában, hogy miképpen konzerválható a vagyon a későbbi generációk számára. A vagyon kivonható a generációs körforgásból, és ezáltal az örökösödési adók és illetékek megtakaríthatóak, a vagyon számára az alapítványi forma biztonságot nyújt, hiszen a kifizetések feltétel- és biztosítéki rendszere szabadon alakítható.
/Kiss Gábor, Crystal Worlwide tanácsadó/

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>

Vita a ciprusi-orosz adómegállapodásról

A ciprusi kormányt teljesen váratlanul érte, hogy Oroszország megszüntetné a két ország közötti kettős adóztatásról szóló megállapodást. A Reuters arról számolt be, hogy a Putyin kormánya úgy véli, hogy az…

Bővebben >>>