A magyar útlevél a világ egyik legértékesebbje

Magyarország előkelő helyen végzett az útleveleket rangsoroló listán, a Passport Indexen. A lista szempontjából annál értékesebb egy ország útlevele, minél több államba lehet eljutni vele vízum nélkül.

2018. január óta már 163 országba utazhatnak vízum nélkül a magyar útlevéllel rendelkezők. Az eddigieken felül Angolába, Ausztráliába, Azerbajdzsánba, Beninbe, Etiópiába, Lesothóba, Myanmarba, Ruandába, Üzbegisztánba és Vietnámba is vízum nélkül utazhatnak a magyar útlevéllel rendelkezők. Ezzel a magyar okmány a világ negyedik legértékesebbévé lépett elő.

A legértékesebbnek a német és a szingapúri úti okmány számít, ezek 166 országba biztosítanak vízummentes belépést, míg a legrosszabbul az afganisztániak jártak 30 országgal. Magyarország megelőzi többek között Szlovéniát, Ausztráliát, Szlovákiát és Lengyelországot.

2016-ban egyébként még csak 151 országba utazhattak vízummentesen a magyarok, ekkor ez a 27. legerősebbnek számított. Az utolsó helyezett akkor is Afganisztán lett, akkor állampolgárai mindössze 24 országba utazhatnak vízummentesen.

Az, hogy ennyi országba használható vízummentesen a magyar útlevél, igen vonzóvá teszi a feketepiac szereplői és a csalók számára.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>