Választási győzelem adóemeléssel?

 Szokatlan választási ígérettel kampányoltak a finn szociáldemokraták, de az emberek díjazták az őszinteséget.

Finnországban márciusban lemondott a kormány, mert nem tudta teljesíteni egészségügyi programját és a szociális rendszer átalakítását. A választási kampányban az egyik esélyes párt, a Szociáldemokrata Párt nem megszokott módon kampányolt: adóemelést ígért, hogy végrehajtsa a beígért reformokat.

Az bevett gyakorlat a világ bármely országában, hogy egy kormány adót emel, hogy pénzt szerezzen céljai megvalósításához. Ám az, hogy már a kampányban bejelentik, hogy növelik az állampolgárok adóterheit, nem mondható hétköznapi megoldásnak. Ráadásul az őszinteség bejött. A szociáldemokraták kis többséggel ugyan, de megnyerték a választásokat. Mindez azt mutatja, hogy a finn társadalom tudatos, pénzügyi és adózási ismeretei pedig magas szintűek. Az ott élők belátták, változásokat csak adóemeléssel lehet elérni.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>