Újra itt az útlevél toplista

A Henley & Partners legfrissebb negyedéves ranglistájaszerint az EU-s állampolgárok a világon szinte bárhova utazhatnak, és számos helyen még vízumra sincs szükségük. A magyar útlevél az értékelés szerint az előkelő 27. helyen végzett. Bár az EU jól szerepelt, néhány távol-keleti állam továbbra is lekörözi Európát.

A magyar útlevelet 183 ország fogadja el, amivel a beutazások szempontjából a legelfogadottabbak közé tartozik a magyar okmány. A londoni tanácsadó cég útlevél-rangsorában rendre jól teljesít a magyar okmány. Az előző negyedévhez képest egyébként nem történt változás, ezúttal is mindössze 26 ország van a világon, amelynek az útlevelével több országba lehet beutazni, mint a magyarral.

A lista élén Japán áll, az ottani útlevelet 193 országban fogadják el, majd Szingapúr és Dél-Korea következik 192-192-vel. A legerősebb európai úti okmány a németeké és a spanyoloké; ezekkel 190 országba lehet eljutni. A magyar adat világszinten kimondottan jó, de az EU-ban így is van 15 ország, amelynek az útlevele „értékesebb” a magyarnál.

A világ legrosszabb útlevele az afgán, azzal mindössze 27 országba lehet eljutni. Mellettük Irak (29) és Szíria (30) szerepel a lista végén. Az Egyesült Arab Emirátusok útlevele viszont egyre értékesebb, a legutóbbi listán a 38. helyet szerezte meg. Ezzel az útlevéllel 176 országba utazhatnak vízum nélkül. Az Egyesült Arab Emírségek útlevele továbbra is a legerősebb az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országok között és a tágabb arab világban is.

Érdekesség, hogy az Egyesült Arab Emírségek lakosainak legnépszerűbb vízummentes célpontja Grúzia lett, mert megfizethető, elérhetőek a „halal” élelmiszerek és nem mellékesen az ország természeti szépségei is vonzóak.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>