Ukrán állampolgárság soron kívül

Egyszerűsített eljárással kaphatnak ukrán állampolgárságot azok a külföldiek, akik az országot védelmezik. A kedvezmény a politikai okból üldözött orosz állampolgárokra is érvényes.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök augusztus közepén hozott egy rendeletet, melynek értelmében egyszerűsített eljárással lehetnek ukrán állampolgárok az Ukrajnát védelmező külföldiek vagy hontalanok, illetve a politikai okból üldözött orosz állampolgárok. A kormánynak 3 hónapja van arra, hogy kidolgozza a pontos feltételeket. Az ukrán lépés egyértelmű válasz Vlagyimir Putyinnak, akik egyszerűsített eljárással ígért orosz állampolgárságot a Kelet-Ukrajnában élőknek. Moszkva döntését a nyugati államok egyhangúlag elítélték és Ukrajna szuverenitása elleni támadásként értékelték. Ukrajna és Oroszország között 2014-ben robbant ki konfliktus Kelet-Ukrajna miatt.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>