Melyik a világ egyik leggyorsabban növekvő piaca?

A Boston Consulting Group (BCG) jelentése szerint a 2021-es év egyik nyertese az Egyesült Arab Emirátusok, hiszen a világ egyik leggyorsabban növekvő piacává vált.

Tavaly az Egyesült Arab Emírségek pénzügyi vagyona 20 százalékkal nőtt, szemben a globális 11 százalékkal. Az ország vagyonának mintegy 41 százaléka az szupergazdagoktól származik, akik több mint 100 millió dollárt „hoztak a konyhára”. A becslések szerint ez az arány 2026-ra 43 százalékra nő. Az BCG szerint Egyesült Arab Emírségek pénzügyi vagyona a jelenlegi 700 milliárd dollárról 1 trillió dollárra nő a 2026-ig. 2021-ben az 1 millió dollár feletti vagyonnal rendelkező egyének birtokolták az Egyesült Arab Emírségek vagyonának 28 százalékát; ez várhatóan 2026-ra is változatlan marad.

A kriptobarát szabályozási környezetnek köszönhetően az Egyesült Arab Emírségekben már megjelentek a digitális eszközkezelők és tőzsdék, ami szintén hajthatja a gazdaságot. Bár a környezet kriptobarát, akadnak azért hiányosságok e téren. A BCG jelentése szerint a megkérdezettek közel 80 százaléka fontolgatja, hogy növeli a kripto-befektetéseit, de ezt feltételekhez kötik. Problémásnak érzik például, hogy a kriptopiac szereplőinek nincsen se helyi szintű, se globális stratégiája, és az alternatív befektetésekre vonatkozó szabályok sem tökéletesek még. A szabályozatlanságból adódik a kriptopiac egyre növekvő volatilitása, ami szintén visszatart sokakat. A magas infláció és az emelkedő kamatok korában a befektetők óvatosabbak, ami teljesen érthető.

A kripto körüli felhajtás ellenére az Egyesült Arab Emírségekben a legtöbb befektető még mindig inkább tőzsdézik. A befektetések 50 százaléka részvény, 42 százaléka egyéb betét, 2 százalék értékpapír és még ennél is kevesebb az életbiztosítás és a nyugdíj-előtakarékosság. A szakemberek arra számítanak, hogy a részvények aránya tovább fog növekedni és a jelenlegi körülbelül 50 százalékról 56 százalékra fog emelkedni a következő öt évben.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>