Társasági adó lesz az Emírségekben

Az Emírségek eddig adómentességgel vonzotta a befektetőket, sőt, ennek köszönhetően a világ egyik vezető gazdaságává nőtte ki magát az elmúlt évek alatt. Hamarosan azonban vége a jó világnak, mert a hírek szerint az ország be fogja vezetni a cégeket sújtó társasági adót. Az adó tervezett 2023. június elsejei bevezetése komoly változást hozhat az ország gazdasági életébe.

A tervek szerint 9 százalékos adókulcsot fognak bevezetni azokra a vállalatokra, amelyek jövedelme az adott pénzügyi évben meghaladja a 375 ezer dirhamot (ez nagyjából 32,5 millió forint). Mivel az ország továbbra is szeretné a KKV-kat és a startupokat támogatni, ezért azok a cégek, amelyek adóköteles jövedelme nem haladja meg ezt az összeget, továbbra is adómentességet fognak élvezni. A minisztérium szerint az ország adórendszere a változások után is a világ egyik legversenyképesebbje marad.

A pénzügyminisztérium azt is jelezte, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell majd adózniuk a foglalkoztatásból, ingatlanbefektetésekből és részvénybefektetésekből származó, illetve egyéb, az Egyesült Arab Emírségekben folytatott kereskedelemhez vagy vállalkozáshoz nem kapcsolódó személyes jövedelmük után. Ezen felül az úgynevezett „szabadövezeti” vállalkozások (ezekből több ezer található az országban) is részesülhetnek különböző társasági adó kedvezményekben.

A miheztartás végett, a 9 százalékos kulcs megegyezik azzal, amit hazánk is alkalmaz, tehát kedvezőnek mondható. Montenegró szintén 9, Gibraltár 10, Írország és Liechtenstein 12,5, Szingapúr és San Marino 17 %-os társasági adóval terheli a helyi vállalkozásokat.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>