Tajvan lehet az új kriptofellegvár

Már 52 országból jelezték a tajvani pénzügyi hatóságnak (FSC), hogy belépnének a helyi kriptopiacra, mint virtuális eszközszolgáltatók. A hivatal tájékoztatása szerint szeptember végén kiadják a régió első, részletes kriptoszabályzatát.

Az érdeklődő cégek közül több már meg is kezdte az előzetes követelmények teljesítését, például a pénzmosás elleni intézkedések bevezetését. A régióban az a tajvani FSC lesz az első, aki részletes, kriptoeszközökre vonatkozó, átfogó szabályrendszert tervez bevezetni. A lépéssel elejét szeretnék venni a pénzmosásnak és az egyéb gyanús tranzakcióknak, válaszolva arra az olyan gyakran felmerülő kritikára, mi szerint a virtuális eszközök piaca a bűn melegágya. Kemény pénzbírsággal fogják sújtani azokat, akik nem tartják be a szabályokat; akár 69 ezer és 1,38 millió dollár közötti büntetést is kiszabhatnak rá.

A tervek szerint az új szabályrendszer a virtuális pénzeszközök kezelésének az alapelveit fogja lefektetni, ami hiánypótló lesz a régióban. Az indokínai térségben ugyanis a hatóságok eddig semmiféle törvényt sem alkottak még, ami kifejezetten a digitális pénzekre vonatkozna. A jelenlegi tajvani törvények alapján a virtuális eszközszolgáltatók ellen még csak panaszt sem lehet benyújtani a hatóságokhoz, mivel nem létezik olyan törvény, amely kifejezetten ezt a területet szabályozná. Az FSC tájékoztatása szerint az új rendelkezésekkel ennek a középkori állapotnak vége szakad. A keretrendszer kialakítását nagyban segítette, hogy már számos példa rendelkezésre áll azzal kapcsolatban, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie az ilyen szolgáltató cégeknek.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>