Szuverén marad a magyar adópolitika

Magyarország továbbra sem támogatja azokat az uniós javaslatokat, amelyek korlátoznák a tagállamok adópolitikai önállóságát – jelentette ki Varga Mihály az EU pénzügyminiszterek tanácskozását (Ecofin) követően.

Nemrégiben állt elő az Európai Bizottság egy olyan javaslattal, ami szerint adózási kérdésekben Brüsszel az egyhangú döntéshozatalról a minősített többségi szavazásra állna át. Az ötlet több tagállamban, így Magyarországon is, élénk tiltakozást keltett, mivel az a nemzeti hatásköröket csorbítaná.

Az Európai Bizottság egyébként legutóbbi előrejelzésében ismét felfelé módosította hazánk 2018-ra vonatkozó növekedési adatát. Ezek szerint Brüsszel 4,8 százalékos GDP növekedést vár Magyarországon. Varga Mihály ezzel kapcsolatban megjegyezte: a gazdaságvédelmi program garanciát ad arra, hogy a magyar növekedés továbbra is az uniós átlag felett maradjon. A közép-kelet-európai régió így fontos szerepet játszhat az EU gazdasági növekedésének javításában.

Az Ecofin ülésen egyébként megvitatták a pénzügyi felügyelet európai rendszeréről (ESFS) szóló javaslatcsomagot is. Az uniós szakemberek támogatták a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelemmel kapcsolatos közös tagállami álláspont elfogadását.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>