Szigorít a világ legnagyobb kriptoplatformja

A Binance a világ legnagyobb kriptotődzséje, amelynek a világ minden tájáról vannak ügyfelei. Az ügyfelek pedig aggodalmukat fejezték ki, miszerint az újfajta digitális valuták pénzmosásra használhatók fel. Persze nem csak az ügyfelek, hanem a szabályozó szervek is ezt mondogatják már jó ideje, és sorra hozzák a kriptopénzekre vonatkozó szigorításokat. A többoldalú nyomás hatására a Bianance bejelentette, hogy hogy szigorítani fog az ügyfelek átvilágításán.

Az amerikai pénzügyminiszter és az Európai Központi Bank elnöke már többször kifejezték aggodalmukat a kripto pénzmosással kapcsolatban. Nem csoda, hogy a nagy népszerűségnek örvendő tőzsde, a Binance is az érdeklődés középpontjába került, hiszen ha valahol, akkor ott gazdát cserélhetnek a piszkos pénzek. Ráadásképp, a holland központi bank szerint a júliusban 455 millió dollár értékű azonnali kereskedést lebonyolító platform nem felelt meg a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvényeinek.

Mostantól a Binance felhasználóinak kötelező lesz személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal vagy útlevéllel igazolni a személyazonosságukat. Bármily meglepő, ez eddig nem volt így; eddig csak a magasabb limiteket igénylő felhasználók esetén kértek azonosítást. Akik ezt nem teszik meg, azok pénzeszközöket tudnak továbbra is kivenni, de megbízásokat törölni és pozíciókat zárni nem.

A szabványok egyébként tőzsdénként eltérőek. Van olyan platform, például a Coinbase és a Gemini, ahol megkövetelik a felhasználóktól a személyazonossági dokumentumok benyújtását, de az amerikai Kraken nem minden esetben kéri. Tény, hogy a Binance most a szabályozók felé tett ezzel a lépéssel egy gesztust, a kérdés csak az, hogy azok megelégszenek -e ennyivel?

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>