Szabad az út a dubaji cégalapítás előtt!

Nem kell többé minden esetben helyi tulajdonos ahhoz, hogy az Egyesült Arab Emírségekben vállalkozzunk, mert az ország lehetővé tette, hogy a helyi vállalkozásoknak 100 százalékban külföldi tulajdonosa legyen. Az Emírségek eddig meglehetősen szigorú feltételekkel engedélyezte a külföldi tulajdonban lévő vállalkozásokat működését.

Az offshore és a free zone cégeket nem ide értve az alapszabály eddig az volt, hogy a társaság 51 százalékát helyi tulajdonos birtokolja. Ezen a szabályon lazítottak, és 2020. december 1-től a legtöbb (ám nem mindegyik!) tevékenységi kör esetén engedélyezett a 100 százalékos külföldi tulajdon, ráadásul úgynevezett nemzeti megbízott (helyi szponzor) alkalmazására sincsen már szükség. Khalifa bin Zayed Al Nahyan, az EAE elnöke mérföldkőnek nevezte a lépest. Arra számítanak, hogy Dubaiban és Abu-Dzabiban robbanásszerűen meg fog emelkedni a külföldi befektetések és vállalkozások száma, még a covid ellenére is.

Fontos megjegyezni, hogy számos stratégiai fontosságú szektorra nem vonatkozik az új szabály. Az energia, telekommunikációs és a közlekedési szektorra nem terjesztették ki a kedvezményt. Ennek ellenére új szabályokat örömmel fogadták a szakértők és ők is arra számítanak, hogy megugrik a külföldi befektetők száma. Dubait és Abu Dzabit, elsősorban a kedvező adókörnyezetnek köszönhetően, ma már globális üzleti és pénzügyi központként tartják számon és ezzel a lépéssel az ország tovább erősítheti pozícióját.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>