Saját kriptodevizát fejleszt a Facebook

A hírt a Bloomberg hírügynökség közölte névtelenséget kérő belső forrásokra hivatkozva. A Facebook saját digitális pénzéről jelenleg annyit lehet tudni, hogy blokklánc technológiára alapozó pénz lesz, melynek árfolyama a dollárhoz lesz kötve.

A Facebook valószínűleg azért köti saját kriptodevizájának árfolyamát a dolláréhoz, hogy elkerülje a bitcoinra és a többi kriptodevizára jellemző őrült árfolyamkilengéseket. Ezt a megoldást hívják stablecoinnak. Úgy tudni, az új kriptodeviza a WhatsApp csetalkalmazás része lesz és az applikáción keresztül lehet majd gyorsan és biztonságosan pénzt küldeni általa. Az új kriptopénzt Indiában fogják tesztelni, hiszen arrafelé 200 millióan használják a WhatsApp-ot és a külfdöldön dolgozó indiaiak évente mintegy 69 milliárd dollárt küldenek haza.

A Facebook a hírhez csak annyit fűzött hozzá, hogy egy kisebb fejlesztőcsapata tényleg kísérletezik blokklánc technológiával, de olyan eredményt, amiről érdemes lenne szót ejteni, még nem értek el. Ezzel ellentétben iparági szakértők szinte biztosak abban, hogy a Facebook évek óta gőzerővel dolgozik a projekten. Emiatt igazolták le 2014-ben a PayPal egykori vezetőjét David Marcust. Ő korábban a Messenger chat alkalmazáson munkálkodott, ám azóta ő a blokklánc-projekt vezetője, akinek legalább 40 programozó segít.

A stablecoin megoldásra azért esett a Facebook választása, mert sokan idegenkednek a kriptopénzektől, mert azok kiszámíthatatlanok. Sok a botrány körülöttük, sorra jönnek a hírek a kriptotőzsdék meghekkeléséről és mindezek tetejében az árfolyamuk is szélsőségesen ingadozik. Ám ha egy kriptodeviza árfolyamát a dollárhoz kötik és mögötte olyan erős cég áll, mint a Facebook, ezek az aggályok könnyen szertefoszlathatóak.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>