Duplázott az Egyesült Arab Emirátusok aranyvízum-programja

Az Emírségek 2019-ben vezette be az aranyvízum-programját, ahol befektetésért cserébe hosszútávú, tíz évre szóló tartózkodási engedélyt kaphatnak a külföldi vállalkozók és üzletemberek. Az aranyvízum-program sikere egyelőre megkérdőjelezhetetlen.

2021-ben 47150, 2022-ben 79617, míg 2023-ban 158000 darab aranyvízumot utaltak ki, tehát kétszer annyit, mint két éve és háromszor annyit, mint a bevezetést követő második évben. A program bevezetésével a kormány nem titkolt célja az volt, hogy az ország ne csak a térség, hanem globális innovációs, pénzügyi és üzleti központtá váljon, illetve a turizmus is fellendüljön. A kérelmek számának növekedése részben annak köszönhető, hogy az Emírségek kormánya kibővítette a program jogosultsági kritériumait; tárt karokkal várják a magasan képzett szakembereket, kutatókat, valamint a kiváló tudományos és üzleti eredményekkel rendelkező jelentkezőket.

A jelek szerint az oroszok az ingatlanpiac motorjai. A becslések szerint az orosz befektetők 6,3 milliárd dollárt hoztak a konyhára a háború 2022-es kitörése óta. Ez az összeg mintegy tízszerese a háború előtt részesedésnek. A fellendülőben lévő luxusingatlan-piac tehát kétségtelenül nagy szerepet játszik abban, hogy a 2023-as számok üstökösként lőttek ki, illetve az 1 millió dirham összegű minimumbefektetés 2024. eleji eltörlése is motiválhatta a befektetőket.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>