Málta lesz a blockchain-technológia legnagyobb támogatója

Mostanra már közismert tény, hogy Málta vezető szerepet akar betölteni az elosztott főkönyvi technológia (DLT), a kriptovaluták és az ICO-k területét érintő szabályozásban. A parlamentben három új jogszabálytervezetet terjesztettek elő és mutattak be, amelyeket majd várhatóan a következő napokban hoznak nyilvánosságra.

A befektetők többségében méltányolják, hogy Málta egyike azon kevés európai országnak, amelyek egyértelmű jövőképpel és hajlandósággal rendelkeznek az új iparág szabályozása terén. Más országok egyelőre kivárnak ha DLT-ről, blockchainről vagy kriptovalutákról van szó. Málta ezzel szemben biztonságot kínál a befektetőknek, akik tudják, hogy az ország célja a digitális innováció iránt érdeklődők figyelmének felkeltése. Míg más országok látszólag nem helyeslik, nem fogadják el a kriptovalutákat és a blockchaint, Málta kijelentette, hogy ösztönözni szeretné a befektetőket, hogy invesztáljanak Máltán és vállalkozásokat szeretne bevonzani ebbe az iparágba. Ráadásul az elsők között kíván belépni erre a piacra. Ennek eredményeképpen Málta a figyelem középpontjába került, ami a befektetők előnyére válhat, amennyiben Máltát választják az ICO lebonyolításának helyszínéül.

A kriptovaluta projektek Máltán történő elindításának első lépése a pénzügyieszköz-vizsgálat, amelynek keretében megállapítják, hogy a kérdéses token pénzügyi eszköznek, úgynevezett „utility tokennek” vagy DLT eszköznek minősül-e. Ez utóbbi eltér a másik kettőtől, és a jövőben virtuális pénzügyi eszközként hivatkoznak majd rá. A pénzügyieszköz-vizsgálat segítségével meg lehet határozni, hogy az egyes tokeneknek milyen engedélyre van szüksége, MiFID II-re, egyéb meglévő pénzügyi engedélyre vagy az új jogszabály, a „Virtuális Pénzügyi Eszközökről szóló törvény” szerinti engedélyre. A törvény, amely szabályozni fogja a DLT platformokat, az okos szerződéseket és a kriptovalutákat, létrehoz egy központi Digitális Innovációs Hatóságot is, amely felszámolja az egész iparágat övező jogi bizonytalanságot.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>