Málta a hajóregisztráció, vagyis a jachtok országa

Egyetlen év alatt, 2020-ban 7 százalékkal nőtt a regisztrált luxushajók száma Máltán. A helyi hajózási vállalat nyilvántartása szerint 850 darab 24 méternél nagyobb hajó van regisztrálva az országban. A luxushajók számát tekintve ezzel a szigetország világelső.

A világjárvány sem szegte a vásárlók kedvét: Máltán 2020-ban mintegy 7 százalékkal nőtt a regisztrált jachtok száma. Az utóbbi öt évben a luxushajók tengeri nyilvántartása 50 százalékos növekedést produkált, ami bizonyítja, hogy Málta megbízható bázis ezen a téren. Ian Borg közlekedési miniszter szerint a helyi közeledési vállalat, a Transport Malta nagyszerű munkát végez az ágazat szabályozásában, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a folyamatosan egyeztetnek és kommunikálnak az érdekeltekkel. Az ágazat munkahelyeket is teremt, hiszen a folyamatos növekedésnek köszönhetően a jachtokon dolgozó személyzet száma is egyre növekszik, folyamatos munkaerő utánpótlásra van szükség.

Máltán a közelmúltban dolgoztak ki egy új, a kereskedelmi jachtokra vonatkozó szabályrendszert, amit egy 3 hónapos konzultációs időszak követ, ahol kiderül, hogy életszerűek-e a meghatározott irányok. A közlekedési miniszter szerint az ágazat fejlődése töretlen marad, továbbra is jó befektetés lehet, ezzel pedig a tengeri közlekedési ágazat növekedése jelentősen hozzájárul az ország gazdasági fejlődéshez. A Transport Malta egyik fontos célja a zöld, vagyis a környezetbarát jachtok népszerűsítése, amelyek károsanyag kibocsátása jóval alacsonyabb egy átlagos luxushajóénál. A minisztérium egyébként az összes közlekedési ágazatban előnyben részesíti a zöld megoldásokat.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>