Magyarország a példakép

Szaúd-Arábia adóhivatala irigyli az áfacsalás ellen bevetett magyar „találmányokat”. Emiatt korábban háromnapos látogatásra érkezett hazánkba egy, a szaúd-arábiai adóhivatal vezetőiből álló magas rangú küldöttség. A megbeszélés középpontjában a gazdaságfehérítésre irányuló magyar megoldások álltak.

Magyarországon az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza bevétele. Ez egy látszólagos ellentmondás, de van rá magyarázat, méghozzá a gazdaság fehéredése. Izer Norbert államtitkár szerint a magyar adócsalás ellenes intézkedéseket az Európai Bizottság is méltatta az adórésről szóló tanulmányában. Az államtitkár szerint a feketegazdaság elleni eredményes küzdelem híre egyre távolabbi országokba is eljut. Például Kolumbia az online pénztárgép iránt érdeklődött, a görögök pedig áprilisban tanulmányozták a rendszert, így nem kizárt, hogy hamarosan magyar szisztémájú pénztárgépekbe üthetik bevételeiket a görög boltosok is.

Szaúd-Arábia ugyancsak érdeklődik a magyar online megoldásaink iránt. Teszi ezt annak ellenére, hogy teljesen másként működik az ország, hiszen ott a bevételek 80 százaléka nyersolaj exportból származik és az áfát is csak tavaly vezették be. Suhail Abannmi, a szaúd-arábiai adóhivatal vezetője elmondta, hogy kettős céljuk van. Egyrészt, hogy mindenki befizesse az áfát, másrészt, hogy a szaúdi hivatal olyan digitális megoldásokkal segítse az adózókat, amelyek az adókötelezettségeik teljesítését a lehető legkönnyebbé teszik.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>