Lengyelország és Szlovákia: következetes uniós adópolitikát!

Lengyelország és Szlovákia következetes adópolitikát vár az Európai Uniótól, amely megakadályozza, hogy a nagy nemzetközi vállalatok adóparadicsomokba menthessék át nyereségüket.

A két ország kormányfője Varsóban tárgyalt egymással, főleg gazdasági kérdésekről. Egyetértettek abban, hogy minden cégnek, legyen az kis vagy nagy nemzetközi vállalkozás, egyforma feltételek mellett kell adót fizetni. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök azt mondta, ha egy nemzetközi vállalat az ő országukban keres pénzt, akkor az adót is ott kell fizetnie, ahogy az állampolgárok vagy a kisebb cégek is teszik. Sajnálatosnak tartja, hogy a nagy nemzetközi vállalatok székhelyei adóparadicsomokban vannak, és ezt az Európai Unió elfogadja.

Pozsony és Varsó megegyezett, hogy az adóelkerülés érdekében szorosabban együttműködnek, ezen felül közös álláspontot képviselnek az EU 2021-2027-es költségvetésének kialakításában. A lengyel kormányfő bízik abban, hogy az EU-s költségvetés kérdésében a Visegrádi 4-ek többi tagjával is sikerül közös nevezőre jutni. Mateusz Morawiecki szerint a brexit utáni költségvetési keretben is meg kell őrizni a minél igazságosabb és szolidárisabb megosztást.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>