Közel a dubaji allampolgárság!

Önmagában nem lenne nagy szám, hogy befektetésért állampolgárság jár, hiszen számos ország kínál aranyvízum programot, de most egy olyan térségről beszélünk, ahol még két évvel ezelőtt is elképzelhetetlen volt, hogy bárki, aki nem ott született, állampolgár lehessen.

Az Emírségek és azon belül Dubaj is annak ellenére volt eddig ennyire szigorú, hogy az ott élők 80 százaléka külföldi, vagyis az ország tulajdonképpen az expatoknak köszönheti, hogy a világ egyik leggazdagabb és legbékésebb országává vált. A külföldiek azonban eddig ennek ellenére is nagyon nehezen szerezhettek állampolgárságot, még akkor is, ha az Emírségekben születtek és nőttek fel. A honosítás folyamata is rendkívül nehézkes, ha nem a világon a legnehezebb.

Az elmúlt néhány évben a legtöbb Öböl-ország elindította hosszú távú tartózkodási programját befektetők, vállalkozók és magasan képzett munkaerő, például kutatók és egyéb tehetségek számára. 2020-tól már dubajban is lehet helyi „szponzor” nélkül céget alapítani, ami nagy könnyebbséget jelent. A döntésnek köszönhetően a beáramló beruházások mennyisége jelentősen megnőtt, és az átalakított, sokkal a vonzóbb feltételeknek köszönhetően a koronavírus fájdalmas gazdasági hatásait és az olajár csökkenését némileg sikerült kompenzálni.

Az új jogszabály lehetővé teszi a befektetők és szakemberek (orvosok, művészek, kutatók, mérnökök és családtagjaik) számára az Egyesült Arab Emírségek állampolgárságának megszerzését. Az új rendszer szerint a kabinet, a végrehajtó tanács és a helyi bíróságok nevezik meg az állampolgárságra jogosult jelentkezőket. Az állampolgárságot elnyert külföldiek megtarthatják eredeti útlevelüket is, vagyis az Egyesült Arab Emírségek mostantól engedélyezi a kettős állampolgárságot is.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>