Online schengeni vízum az Emírségek állampolgárainak

Gyorsan és egyszerűen juthatnak az EU 27 országában érvényes schengeni vízumhoz az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai az új, online vízumigénylési lehetőségnek köszönhetően. Nincs szükség időpont egyeztetésre és sorban állásra a konzulátusokon, de még az útlevelüket sem kell minden esetben bemutatniuk, mert a folyamat teljesen digitalizált lesz.

Az EU-tagállamok képviselői megállapodtak a vízumeljárás digitalizálására vonatkozó javaslattal kapcsolatban. Ennek értelmében hamarosan bevezetik az online vízumigénylés lehetőségét, és a jelenleg használt papír alapú vízumbélyeget digitális formával helyettesítik. A döntés célja egyrészt a vízumkérelmezési eljárás hatékonyabbá tétele, másrészt a schengeni övezet biztonságának javítása. A folyamat digitalizálása hatalmas lépés lenne, mert a jelenlegi rendszer rendkívül hosszadalmas és bürokratikus, ami sokak kedvét elveszi attól, hogy Európába utazzanak. Az utazásszervezők is bizakodóak, és abban reménykednek, hogy így Európa sokkal népszerűbb úticél lesz.

Az összes schengeni vízumkérelemmel kapcsolatos ügyintézés egy weboldalon keresztül történik, amely továbbítja a beérkezett igényléseket a megfelelő hatósághoz. A platformon a vízumkérelmezők megadhatják a szükséges adatokat, feltölthetik az utazáshoz szükséges okmányaik elektronikus másolatát, és befizethetik a vízumdíjat. A vízummal kapcsolatos döntésekről is elektronikus értesítést kapnak. A konzulátuson személyesen csak azoknak kell megjelenni, akik először igényelnek vízumot, érvénytelenek a biometrikus adataik, vagy új úti okmánnyal rendelkeznek. Ha egy személy több schengeni országot kíván meglátogatni, a platform a tartózkodás időtartama alapján automatikusan meghatározza, hogy melyik ország felelős a kérelem elbírálásáért. A javasolt új szabályok értelmében a vízumokat digitális formátumban, 2D vonalkódként, adják majd ki. Ez a terek szerint csökkenti a hamisított és ellopott vízummatricákkal kapcsolatos biztonsági kockázatokat.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>