Kóla, adócsalás, sült krumpli

Sokat hallani a „gonosz”, ügyeskedő tech multikról, akik milliárdokkal rövidítik meg az EU országok büdzséjét, mert kedvező adózású országokban adóznak, nem ott, ahol a szolgáltatásukat nyújtják. Most viszont egy „hagyományos” cég a McDonald’s franciaországi „stiklijétől” hangos a sajtó.

A gyorsétterem lánc három volt főnöke adócsalással, vagy szebbik nevén adóoptimalizálással 386-713 millió eurót „ügyeskedett el” az adóhivatal szerint, amiért büntetésként még 308-570 milliót kellene fizetne a cégnek. Az adócsalással vádolt három ex-vezető 2009 környékén töltött be fontos pozíciót a McDonald’s-nál. Denis Hennequin volt akkoriban a cég európai igazgatója, Jean-Pierre Petit volt a franciaországi vezető, Salvatore Perri pedig a dél-európai igazgató.

A gyorsétterem lánc jelezte, hogy minden francia adótörvényt betartottak, és 2009 és 2013 között „több mint egymilliárd eurót fizettek be az államkasszába Franciaországban, ahol ők voltak az egyik legnagyobb társaságiadó-befizetők.” A cég mostani vezetői úgy nyilatkoztak, teljes mértékben együttműködnek az adóhatósággal, hogy tisztázzák a helyzetet.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>