Hol élnek a szupergazdagok?

Bizonyos vagyonméret felett sokan gondolkodnak azon, hogy érdemes lenne a vagyonukat földrajzilag is diverzifikálni, hogy csökkentsék kockázatokat. Ezt a szemléletet mostanság számos tehetős ember a vagyonán túl saját magára kiterjesztette, ugyanis néhány ország tárt karokkal és nem mellesleg alacsony adókkal várja a gazdag „jövevényeket”. Lássuk, mely államok jeleskednek leginkább a szupergazdagok „befogadásában”?

Szingapúr

Világszerte Kelet Zürichjének is emlegetik, miután a városállam mágnesként vonzza a gazdag indonéz és indiai üzletembereket. Legvagyonosabb lakója a Facebook társalapítója, Eduardo Saverin.

Ausztrália és Új-Zéland

Ha valaki hajlandó letenni 7 millió dollárt, máris állandó lakhatási engedélyt kap Új-Zélandon. Ennyi. 2017-ben a Lovemoney szaklap szerint legalább ezren döntöttek így. A szigetre költözők közül a legismertebb Peter Thiel a PayPal társalapítója. Hasonló népszerűségnek örvend Ausztrália is. ahova 2017-ben legalább 10 ezer dollármilliomos „menekült”.

Egyesült Arab Emírségek

Alacsony adók, rendkívül színvonalas egészségügyi ellátás és luxuscikkek hihetetlen választéka. A tehetősek szemében a hírek szerint ezek a legvonzóbb tulajdonságai az arab országnak. 2017-ben csaknem 4 ezer olyan új állampolgára volt az Emírségeknek, akiknek a vagyona meghaladta a 10 millió dollárt. Ezen felül 1660 olyan szupergazdag is élt itt, akinek 30 millió dollárnál is több pénze volt.

Izrael

Összesen 2 ezer dollármilliomos döntött úgy 2017-ben, hogy ezentúl izraeli állampolgár lesz. A legismertebb közülük Roman Abramovics orosz multimilliárdos, aki az Egyesült Királyságból költözött ide.

Svájc

A világ gazdag embereinek talán a legközismertebb célpontja az alpesi ország. A világ negyedik leggazdagabb országa örök célpont a tehetős emberek számára. Féltve őrzött banktitkok, kedvező adózás és fényűzés jellemzi évszázadok óta.

Kanada és az Egyesült Államok

Aki nem kanadai és nem amerikai születésű, annak még mindig az ígéret földje a két észak-amerikai állam. Különösen vonzóak az ázsiai gazdagok körében, de szép számmal telepednek le itt európai és dél-amerikai mágnások is. Csak 2017-ben 5 ezer dollármilliomos kért errefelé letelepedési engedélyt. Furcsa kontraszt, hogy a született amerikai gazdagok ugyanakkor tömegesen hagyják el szülőföldjüket és mennek a fent felsorolt országok valamelyikébe élni.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>