Fűvel gyógyítaná a válságot Ciprus 2.

A koronavírus okozta gazdasági válságból Ciprus szerint a kannabisz jelenthet kiutat. A világjárvány miatt Ciprus is azon dolgozik, hogy a számára már olyan jól bevált szolgáltatásokat és termékeket népszerűsítse, mint a vállalati, adó- és tanácsadási szolgáltatások, a befektetési alapok és a ciprusi befektetési program. Ebbe a körbe léphet be hamarosan a kannabisz.

Ciprus több szempontból ideális helyzetben van. A klímájának, a földrajzi elhelyezkedésének és a kedvező adórendszerének köszönhetően elsőrangú nemzetközi pénzügyi központként működik és működhet még sokáig. A ciprusi kormány még 2016-ban elfogadta az ipari kender termeléséről és kereskedelméről szóló törvényt, amely lehetővé teszi az ipari kannabisz legális előállítását és exportját. Az ipari kannabisz egyébként döntő szerepet játszhat egy új, zöldebb és fenntarthatóbb világban, hiszen teljesen környezetbarát módon előállítható és felhasználható. A gyártási folyamatok és felhasználási területek innovációjával az ipari kannabiszágazat hosszú távú, fenntartható növekedést produkálhat, ráadásul munkahelyeket is teremthet az EU gazdaságaiban.

2019 októberében helyi szakemberek és vállalkozók egy csoportja létrehozta a Ciprusi Kannabisz Szövetséget (CYCA) a Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara teljes támogatásával. A CYCA célja, hogy felépítsen egy hatékony platformot, ahol minden ezzel a feltörekvő piaccal kapcsolatos információ elérhető. A CYCA készen áll arra is, hogy segítse a ciprusi kormányt és a helyi közösséget a jelenlegi jogszabály nyomonkövetésében, és esetleges módosításokat javasoljon, ezzel is tovább javítva Ciprus kilátásait a kannabisz ágazatban. A CYCA a már jól működő megoldásokat is tanulmányozza, hogy ezeket felhasználva kerüljék el az esetleges buktatókat.

A legális kannabiszpiac 2018-ban 10,6 milliárd amerikai dollárt tett ki, 2027-re pedig várhatóan eléri 153,6 milliárd dollárt. Talán túlzás azt állítani, hogy a kannabiszipar hamarosan a világ legjövedelmezőbb iparágává válik, de az tény, hogy egy olyan kiaknázatlan területről van szó, amire érdemes figyelmet fordítani.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>