Fektessünk whiskybe!

A Single Malt Fund egy egyedi befektetési lehetőség. A svéd befektetők lehetőséget kapnak arra, hogy kisebb részesedést szerezzenek a ritka, limitált kiadású whiskyk egyik legnagyobb gyűjteményéből.

Ellentétben a hasonló befektetési alapokkal, amelyek whiskygyártó cégekbe fektetnek be, ezzel az alappal magába a szeszes italba fektethetünk be.

Christian Svantesson, az alap ügyvezető igazgatója az alábbiakat nyilatkozta az Atlas Obscura magazinnak: „Mi arany helyett folyékony aranyat vásárolunk.” Talán furcsán hangzik, de számos sikeres befektetési tervbe építették be a whiskyt a közelmúltban. Az elmúlt évtized során a ritka whisky teljesítménye kb. 25% volt, a 100 legdrágább whiskyk értéke pedig kb. 447%-kal nőtt 2010 óta.

A Single Malt Fund célja a teljesítményt illetően mintegy 10%, amely egy meglehetősen visszafogott becslés.

A Single Malt Fund a Nordic Growth Market tőzsdén fog bejegyzésre kerülni, és hat év után likvidálják majd. A befektetőknek lehetőségük nyílik a készletben található üvegeket tőkeként megvásárolni az interneten, ezáltal közvetve önmaguktól vásárolhatnak.

Az ilyen jellegű befektetési alap bejegyzésének tényére adott kezdeti reakciók meglehetősen pozitívak voltak. A Business Insider által készített interjúban Svantensson elmondta, hogy az első befektetők rendkívül elégedettek befektetésükkel.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>