Dagad az EU pénzmosási botránya

Az Európai Parlament leváltott alelnökét, Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. Úgy tűnik, hogy a szövevényes ügynek még közel sincs vége, mert most új részletek láttak napvilágot.

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy Pier Antonio Panzeri, volt olasz szocialista EP-képviselő, 2018-ban egy olyan együttműködési megállapodást írt alá Katarral, amelyről hivatalosan Brüsszelben sem tudtak az illetékesek. Állítólag. A Politico cikke szerint ez az állítás már csak azért is nagyon furcsa, mert a szóban forgó dokumentumot az Európai Parlament egyik dísztermében írták alá. A megállapodás mindössze egy oldalas, és tapasztalatok, valamint szakértelem cseréjét tartalmazza az EP és Katar között.

A Politico szerint a megállapodás valójában nem erről, hanem drága utazásokról és konferenciákról, fényűző hotelszobákról és szórakozásról szól, amelyeket Katar fizetett. Az már kiderült, hogy Panzeri vezetésével, és Eva Kaili részvételével többször járt az országban EU-s delegáció. Pier Antonio Panzeri január végén vádalkut kötött a nyomozókkal. Korábbi vallomása szerint 120 ezer és 140 ezer euró közötti összeget adott Marc Tarabellának „a Katarral kapcsolatos ügyek intézésében nyújtott segítségéért”.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>