Emírségek: magas fizetés mellé vízum is jár

Az Egyesült Arab Emírségek kiterjeszti letelepedései programját. Az aranykártya programban havi 30 000 dirham (8167 dollár) feletti fizetés mellé tartózkodási engedélyt is adnak.

A tartózkodási engedélyt a magas fizetésen túl további feltételekhez kötik; felsőfokú végzettség, és legalább ötéves szakmai tapasztalat szükséges ahhoz, hogy 10 éves tartózkodási engedélyt kaphassanak a kérelmezők. Az Emírségekben a lakosság 80 százaléka külföldi, akik közül sokan már évtizedek óta élnek ott, de eddig semmi garancia nem volt arra, hogy hosszútávon is tartózkodási engedélyt kapjanak. Éppen ideje volt tehát, hogy az ország végre kicsit nyitottabban álljon a vízum kérdéshez.

Az Emírségek nemrégiben vezette be az aranyvízum programokra hajazó aranykártya programját. Ennek keretében állandó tartózkodási engedélyt szerezhetnek befektetők, orvosok, mérnökök és tudományos munkát végző szakemberek, valamit tehetséges fiatalok, és most már a jólkereső vezető beosztású külföldiek is. Az aranykártya-vízumot 10 évenként automatikusan meghosszabbítják, amennyiben a kérvényező továbbra is megfelel a követelményeknek. Eddig mintegy 400 ember használta ki a lehetőséget.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>