Elözönlik a világot a szupergazdagok

Az előrejelzések szerint a következő öt évben, vagyis 2025-ig, 27 százalékkal nő az ultra-high-net-worth-individual, vagyis a szupergazdagok száma világszinten, így mintegy 663.483 olyan ember lesz, akinek a vagyona meghaladja a 30 millió amerikai dollárt. Ugyanebben az időintervallumban a milliomosok száma a becslések szerint 41 százalékkal fog nőni.

A számítások szerint 39 százalékos növekedéssel Ázsiában születik a legtöbb új szupergazdag, ezen belül is Indonézia (67%) és India (63%) viszi el a prímet. 2025-re Ázsia az összes szupergazdag 24%-át fogja adni, 10 éve ez még csak 17% volt. A régióban több milliárdos fog élni, mint bárhol máshol (az összes szupergazdag 36 %-a). Míg a becslések szerint globális növekedési ütem 27%, az ázsiai pedig 39% lesz. Európában 23%-os növekedést várnak. Ezzel az öreg kontinensen 185.860 szupergazdag lesz. Európában a legnagyobb emelkedést Lengyelországban (61%) és Svédországban (59%) prognosztizálták. Afrikában a növekedési ütemet 33%-ra várják, Zambia (40%) és Dél-Afrika (32%) vezetésével. Az évente 100 000 dollárt kereső háztartások kilátásai itt még ennél is jobbak; az Oxford Economics nem kevesebb, mint 139% -os növekedést jósol.

A szakértők szerint a covid-19 még a világ számos részén jelen van és a globális gazdaság sem indult még teljesen újra, a milliárdosok számának növekedésre ezért mindenképpen optimizmusra az okot. 2020-ra visszatekintve viszont mindössze 2,4% -os növekedésről számoltak be, ami a 2019-es növekedési ütem egyharmada. Tavaly Kínában nőtt a legnagyobb mértékben a szupergazdagok száma (9594 fő), amelyet az Egyesült Államok (6080 fő) és Japán (1199 fő) követ. Egy, a vezető magánbankárok és pénzügyi tanácsadók körében végzett felmérés szerint az ügyfeleik fele tudta 2020-ban növelni a vagyonát.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>