Életbe lép a liechtensteini-magyar adózási egyezmény

A Liechtensteini Nagyhercegség és Magyarország még 2015. június 29-én irták alá a kettős adózást elkerülő egyezményt, amelynek rendelkezései 2016. január elsejétől alkalmazandók.

 

 

 

 

Az egyezmény értelmében az egyszerűsitett forrásadó kulcsok:

Osztalékadó

– Nem kell osztalékadót fizetni (0%), ha a végső tulajdonos egy cég (kivéve az adómentes „társulás” esetén), amely legalább 10%-ot birtokol közvetlenül az osztalékot fizető cégben.
– Minden más esetben 10%.

Kamat:

– 0%, nem adózik.

Jogdijak:

– 0%, nem adózik.

A megállapodás tartalmazza az adóhatóságok közötti információcsere lehetőségét, a banki információcseréről is van szó az egyezményben, de ezt már teljes körűen szabályozza az OECD szabvány. A magyar Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi közleménye szerint a megállapodás „alkalmas lehet az esetleges adóoptimalizálók kiszűrésére, és a kedvezményeket is korlátozza, amivel megelőzhető az adóegyezmény előnyeinek célzott kihasználása az adózók részéről.”

Liechtensteini cégalapítás előnyeiről itt lehet további információt olvasni!

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>