EGYSZERŰSÖDIK A CÉGALAPÍTÁS HOLLANDIÁBAN

2012. október 1-től új társasági jogi szabályok léptek hatályba Hollandiában, melyek célja a korábbi előírások egyszerűsítése. A következő összefoglaló egy rövid áttekintést nyújt a korlátolt felelősségű társaságokat (B.V) érintő változásokról. 

Csökkentették a társaság bejegyzésével járó anyagi terheket, mivel törölték a kötelezően befizetendő törzstőke mértékét (0.01 EUR is elegendő az alapításhoz). Mind tartalmilag mind formailag egyszerűsítették a társasági szerződést – általános esetekben akár 1 oldalas is lehet. A jövőben jogi tanácsadást sem kell igénybe venni a társaság alapítása előtt. Az új szabályozás nagyobb biztonságot nyújt a tulajdonosoknak a részvényeladás vonatkozásában, hiszen a részvényátadást meghatározott időre korlátozhatják egymás között a tulajdonosok (indokolt esetben akár 20 évre is). A B.V. kibocsáthat korlátozott szavazati jogot biztosító illetve szavazati jogot nem biztosító részvényeket. A taggyűlések menete is egyszerűbbé vált, hiszen akár 1% részesedéssel rendelkező tag is összehívhatja a taggyűlést, amelyet nem kötelező Hollandiában tartani. A B.V a közgyűlés összehívása nélkül is hozhat határozatot, amennyiben a szavazati joggal rendelkező részvényesek többsége jelen van.

– See more at: http://www.crwwgroup.net/hu/blog-hu/egyszerusodik-cegalapitas-hollandiaban#sthash.zvFx23QA.dpuf

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>