Egyre többen vannak és egyre “zöldebbek” az offshore milliárdosok

A World Wealth Report jelentése szerint a gazdasági lassulás ellenére jelentősen, mintegy 9 százalékkal gyarapodott a milliárdosok száma 2019-ben. Észak-Amerikában 11 százalékkal, Európában 9 százalékkal, Ázsiában pedig 8 százalékkal nőtt a milliárdosok száma. Ázsia egyébként 2012. óta első helyen állt, de most fordult a kocka. Az IMF 4,9 százalékos lassulást jelzett előre 2020-ra, így jövőre valószínűleg máshogy alakulnak majd a számok. Nagy számban találhatóak olyanok is, akik a vagyonuk jelentős részét offshore cégekben tartják.

World Federation of Exchanges számításai szerint a COVID-19 2020. február és március között több mint 18 trillió dollárba fájt a globális gazdaságnak, mielőtt az áprilisban elkezdett valamelyest magához térni. Elemzők szerint 2020. április végéig a tavalyihoz képest 6-8 százalékos csökkenésre lehet számítani. Ezen felül a befektetések prioritása is megváltozott, egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan fenntartható és felelős befektetések, amelyek a környezetre és szociális stabilitás megőrzésére fókuszálnak.

Ha a szupergazdagokat nézzük, egyértelmű az ESG, vagyis a kedvező társadalmi és környezeti hatású befektetések térhódítása. Míg a milliárdosok 27 százaléka rendelkezik ilyen jellegű befektetéssel, addig a szupergazdagok 40 százaléka fektetett felelős, fenntartható projektekbe. A milliárdosok a portfóliójuk 41 százalékát tervezik fenntartható alapokba fektetni idén év végéig és 46 százalékot 2021. végéig. A vagyonkezelő cégek felismerték az új trendet és készen állnak egy akár 80 százalékos arány kielégítésére is.

A legfőbb oka annak, hogy a milliárdosok a fenntarthatóságot választják, az a magas hozam és alacsony kockázat reménye. 39 százalékuk arra számít ugyanis, hogy nagyobb profit üti majd a markát, és 33 százalék szerint az ESG befektetések stabilabbak és kevésbé spekulatívak. A milliárdosok 26 százaléka azt állítja, hogy szeretne közvetlenül is hozzájárulni a társadalmi fejlődéshez.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>