Egyre több kínai vásárolna ausztrál letelepedési kötvényt

Az az utóbbi időben jelentősen megnőtt az kínaiak érdeklődése az ausztrál letelepedési kötvények iránt. Úgy tűnik, hogy a jelentős, 5 millió ausztrál dolláros befektetést követelő SIV vízum iránt a legnagyobb a lelkesedés.

A letelepedési kötvényt 2012-ben vezették be Ausztráliában. A kezdeményezést kezdettől fogva erős kritikák érték, csak úgy, mint szinte minden más olyan országban, ahol létezik hasonló program. A legtöbb helyen ezek az aranyvízum programok arra vannak kihegyezve, hogy jelentős befektetésért cserébe állampolgárságot adnak gazdag külföldieknek.

Az ausztrál program eredetileg nem arra lett kitalálva, hogy az országba bejutást meg lehessen venni, de azt a kormány azt elismerte, hogy a program a hatóságok szerint is alkalmas illegális pénzügyi műveletekre, például pénzmosásra, mivel az ausztrál hatóságok nem tudják alaposan ellenőrizni, hogy honnan származik az jelentkező pénze.

A SIV ausztrál letelepedési kötvény esetén 5 millió ausztrál dollárt (nagyjából egymilliárd forintot) kell befektetni az országban, plusz ezer dollár (200 ezer forint) a kezelési költség. A befektetett pénzből félmillió dollárt egy ausztrál kockázati tőkealapba kell tennie a jelentkezőnek, 1,5 millió dollárt feltörekvő vállalatokba, a maradékot pedig egyebek mellett ausztrál részvényekbe, kötvényekbe. Az ingatlanbefektetés korlátozott, lakóingatlanba például nem lehet közvetlenül befektetni.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>