Dubajban terjeszkedik a Binance

Minden szükséges engedélyt megkapott az egyik legjelentősebb kriptotőzsde, a Binance, így hamarosan az Egyesült Arab Emírségekben is elérhetővé válnak szolgáltatásaik. A Binance üdvözölte a lépest, és értékelte, hogy az ország ilyen progresszívan áll a virtuális eszközökhöz.

A neves közgazdász, Nouriel Roubini, egy panelbeszélgetésen élesen kritizálta az egész kriptopiacot. Korruptnak titulálta a jelenlegi környezetet és szabályozást. Nem kímélte Changpeng Zhaot (CZ-t), a Binance vezérigazgatóját sem. Roubini szerint a kriptoipar résztvevői rejtőzködők, a korruptak, és csalók, CZ-vel az élen. Changpeng Zhao egyébként szintén részt vett a rendezvényen, így saját fülével hallotta a kemény szavakat. Roubini nem érti, hogyan kaphatott a Binance működési engedélyt az Egyesült Arab Emírségekben, amikor korábban már betiltották az Egyesült Királyságban és az amerikai igazságügyi minisztérium pénzmosás miatt vizsgálódik ellene.

Zhao még 2020-ban pénzmosás miatt került összetűzésbe az amerikai szövetségi ügyészekkel. A szakértők szerint a Binance azért tudott ilyen mértékben növekedni, mert az ügyfelek ellenőrzése nevetséges volt; 2021 közepéig elegendő volt egy e-mail-cím a felület használatához. A laza szabályozásnak köszönhetően piszkos pénzek tisztára mosására is használták a tőzsdét, de az iráni vagy orosz ügyfeleket is szívesen látták, a szankciók ellenére. Ráadásul a Binance vállalati struktúrája átláthatatlan, még az sem egyértelmű, melyik országhoz és melyik céghez tartozik.

Korábbi bejegyzések

Vízumeljárás az Egyesült Arab Emírségekben

Helyi befektetői vízumot (Investor VISA) legegyszerűbben, akkor tudunk szerezni, ha céget alapítunk valamelyik szabadkereskedelmi zóna egyikében. Itt szerencsére lehetőség van, hogy 100%-ban külföldi tulajdonban legyen a társaságunk.

Bővebben >>>

Vizsgálat a holland ABN Amro Bank ellen

A feltételezések szerint a holland pénzintézet nem megfelelő gondossággal világította át az ügyfeleit és elmulasztotta a gyanús tranzakciók jelentését. A Deutsche Bankot pedig már meg is vádolták pénzmosással. A holland…

Bővebben >>>